Eurolliga

Jugar tots en una ciutat per acabar

Bàsquet. Eurolliga. Ho confirma Ed Scott com un dels escenaris que es plantegen per finalitzar la competició

3

ciutats

amb 2 pavellons grans

A hores d’ara només les competicions que tenen beneficis estan allargant com sigui les possibilitats d’acabar les lligues, ja sigui al juny, al juliol o fins i tot a l’agost. És el cas del futbol, l’ACB i també l’Eurolliga. La màxima competició continental ha confirmat que està estudiant la possibilitat de poder concentrar tots els equips en una sola ciutat per poder acabar la competició. Ed Scott, director d’operacions de l’Eurolliga i mà dreta de Jordi Bertomeu, en dona pistes: “Per poder aplegar tots els partits necessaris, s’hauria d’escollir una ciutat on hi hagués com a mínim dos pavellons grans. Aquesta condició ara mateix només la complirien Istanbul [Ulker Sports Hall i Sinan Erdem Dome], Moscou [Megasport Arena i l’Arena Mytishichi] i Atenes [OAKA i el de la Pau i l’Amistat].” Tots tenen una gran capacitat per rebre espectadors. Si es volgués buscar alguna altra opció, s’hi podria afegir el Palau Blaugrana i el Palau Olímpic, dos escenaris també molt propers.

Format europeu

Segons els comptes que han fet els responsables de l’Eurolliga, com a molt s’haurien de disputar 78 partits anant a màxims i, per exemple, en l’últim europeu se’n van disputar 76. Tot aquest puzle que ha pensat l’Eurolliga hauria d’encaixar en cinc o sis setmanes de joc. I evidentment serviria per tancar la competició, es podrien fer tots els partits per televisió i s’evitarien desplaçaments constants. Entre els possibles problemes, hi ha el fet que ningú sap quant durarà el confinament, si els jugadors estaran disposats a allargar el seu contracte més enllà del 30 de juny –els que acaben– i si aquesta possibilitat l’acceptarien les autoritats dels països participants.

Delaney parla clar: “Jo passo”

Qui ja ha mostrat la seva negativa a aquesta fórmula és el base del Barça Delaney. El nord-americà, que va marxar sense permís del club blaugrana, va assegurar ahir que literalment “passa” d’aquesta possibilitat. Delaney està sorprès perquè les lligues estiguin pensant més en les competicions que en la gent: “La gent normal tenim sentit comú. Tot això és molt dolent. Les lligues s’haurien de preocupar de pensar com poden ajudar les ciutats.” També ha demostrat una guerra oberta amb el sindicat de jugadors de l’Eurolliga que presideix l’exblaugrana Bostjan Nachbar: “Encara no els he sentit ni una sola vegada. Haurien d’escoltar més els jugadors que som a l’Eurolliga.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)