NBA

Miller: de triples a milles

Bàsquet. L’escorta dels Indiana Pacers fins al 2005 i comentarista de l’NBA, des de llavors, explica que l’ajornament de la lliga podria afectar els seus objectius com a ciclista

Reggie Miller (2,01 m, 1965) va marcar una època en l’NBA, en el canvi de segle i en els seus divuit anys als Indiana Pacers. Número 1 del draft el 1987 i retirat el 2005, en la derrota en la semifinal de conferència contra els Pistons (88-79 en el sisè partit), va fer 2.560 triples al llarg de la seva carrera, que el convertien fins al 2011 (Ray Allen) en el líder històric de la lliga nord-americana. 4/8 en la seva darrera nit (27 punts, 11/16 tirs de camp) i actuacions memorables com els dos triples en cinc segons que va fer al Madison Square Garden el 1995. 8 punts en 9 segons que permetien remuntar en 18,7 el 105-99. Comentarista dels partits de l’NBA per a la TNT els darrers quinze anys, el tirador va explicar a la publicació especialitzada en ciclisme Velonews com viu ara el seu dia a dia sense una competició que s’havia d’acabar el 31 de maig.

Essencial

“Ahir vaig sortir amb la BTT i no hi havia gaire gent, en 20 milles vaig veure un ciclista i dues persones que caminaven”, explica, des de Calabasas (Califòrnia), on es permet sortir a passejar però s’han tancat els accessos als camins i platges. “Afortunadament, la bici es considera essencial. La nostra botiga està oberta, sempre he sortit sol en bici”, puntualitza respecte al seu negoci.

Miller ha participat en diverses curses, i aquest 2020 s’havia marcat com a principal objectiu la Breck Epic, a Colorado. Està programada del 16 al 21 d’agost, unes dates en què podria estar enfeinat. “En algun punt hi tornarem, no tinc idea de quan, però he sentit que podria ser a mitjan juny i que el play-off podria ser a l’agost. No tindria prou temps per entrenar-me, normalment tinc tot l’estiu. Encara no veig que torni la NBA, però els seus amos estan mirant de trobar el camí”, diu sobre la incompatibilitat que se li podria presentar.

Miller explica quin tipus d’entrenament fa, amb sèries de 15 minuts a Santa Mònica. “És dur perquè quan t’entrenes així ho fas per uns objectius específics. Ara, amb aquesta incertesa... És difícil trobar la motivació, ara ho faig i no m’asseuré per no perdre la forma. Vull mantenir-me al 70% per a quan es torni. No vull trobar-me al 40”, diu.

L’extirador, que també s’entrena dins de casa amb una bicicleta estàtica, espera que la situació passi aviat i hi busca la lectura positiva: “Crec que això ens farà millors persones. Ara està bé estar-se a casa, normalment hauria viatjat dimecres, treballat dijous i tornat divendres. Em perdia aquest temps amb els fills.”

“No crec que sigui fins al setembre o octubre, llevat que tinguem notícies que la corba s’ha desinflat”, preveu sobre el ciclisme.

EN FORMA

“Em vull mantenir al 70% per a quan es torni. No vull trobar-me al 40”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)