ACB

Final a 12 d’urgència i passió

Bàsquet. ACB. El títol es decidirà entre 12 equips dividits en dos grups que faran una lligueta en una única seu

No se sap si el coronavirus permetrà disputar el desenllaç de l’ACB però seria històric i passional: 33 partits en tres setmanes amb un títol en joc. L’assemblea de clubs va decidir ahir que els 12 primers classificats quan es va aturar la competició siguin els que lluitin pel títol. Els altres sis, on hi ha el Baxi Manresa, que era tretzè per pitjor basket average que la Penya tot i tenir el mateix balanç, ja estan de vacances. Els dos equips que estaven en descens, el Fuenlabrada i l’Estudiantes, se salven. No baixa ningú. El president del Baxi, Josep Sáez, explicava ahir la seva posició: “És una decisió pensant en l’estabilitat de l’ACB, podem tenir la nostra opinió perquè el més lògic si es volia fer un play-off haurien estat els vuit primers, però és més important el curs vinent que com acabar aquest i com a ACB intentarem que sigui de 18 equips i no de 20.”

L’ACB ha dividit els 12 equips en dos grups de sis equips cadascun que disputaran una lligueta tots contra tots. Els dos primers classificats disputaran les semifinals a partit únic i la final serà també a partit únic. El que no va quedar definit és com quedarà la classificació del cinquè al dotzè, que és on s’han de determinar els equips que van a l’Eurocopa i els que van a la Champions League, les dues competicions europees. El president del Joventut, Juanan Morales, es mostrava satisfet amb l’acord: “Que una decisió polèmica es decideixi per unanimitat parla molt bé de la competició; no vull ser avantatgista i dir que aquest format és el bo perquè la Penya hi és, però és una bona solució.”

L’ACB s’ha fixat el 31 de maig com a dia límit per dir si es pot jugar o no. En el cas de jugar-se, es podria allargar la competició de la final a 12 fins com a màxim el 10 de juliol. També s’ha establert que hi ha d’haver un mínim de tres setmanes prèvies d’entrenaments controlats.

A la LEB hi ha un caos

L’ACB està oberta al fet que hi hagi dos ascensos, però en la reunió d’ahir dels equips de LEB Or els dos primers classificats –el Valladolid i el Guipúscoa– van dir que volen pujar directament i que no volen allargar la lliga de cap de les maneres.

31

maig

dia límit per decidir

Andorra demana ser la seu de la final

El president del MoraBanc, Gorka Aixàs, va confirmar que Andorra ha demanat ser la seu de la final a 12. Els partits es jugarien al pavelló del MoraBanc a porta tancada i també hi hauria el del Prat Gran Escaldes-Engordany i el de Gran Encamp per fer els entrenaments. El pavelló d’Ordino també podria ser utilitzat. Entre l’opció més consolidada hi ha les illes Canàries, però també Madrid o Saragossa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)