ACB

ÀLEX MUMBRÚ

TÈCNIC DEL BILBAO BASKET

“El Bilbao ha tingut segell propi”

Àlex Mumbrú ha estat el tècnic revelació de l’ACB en el seu debut a la lliga: “Tot ha anat molt ràpid però no tinc pressa”

El tècnic barceloní considera que han aprofitat la dinàmica guanyadora que tenien de la LEB

Àlex Mumbrú (12-6-1979, Barcelona) s’ha convertit en el tècnic revelació de l’ACB. Ho ha fet en un temps rècord perquè es va retirar com a jugador i va passar a dirigir des de la banqueta, cosa que els últims anys només havia fet amb èxit Saras Jasikevicius.

A entrenar-se! Com veu la situació de la lliga ACB?
Ho veig complicat. Si m’ho preguntes ara et diria que hi ha dies que crec que podrem jugar i dies que no. De moment demà iniciem els entrenaments però no ho podem fer a Miribilla, que s’ha destinat als sensellar, i veurem en quines condicions. Tot plegat és força complicat perquè serà sense públic i per a nosaltres la nostra afició és clau.
Tot i la situació ningú els treu la temporada increïble que han fet. S’ho esperava?
Gens. Hem aprofitat la dinàmica guanyadora que portàvem de la LEB, la mateixa línia. Del que estic més orgullós és que hem tingut un segell propi, sabíem a què jugàvem i hem fet un bon bàsquet. Veure que el primer any després de l’ascens a l’ACB som cinquens davant del València, Baskonia, Gran Canària... és molt fort.
I tot això, amb més de la meitat de l’equip procedent de la LEB. Hi ha jugadors per pescar-hi?
A la LEB hi ha jugadors que poden jugar a l’ACB. Vam fer l’aposta de mantenir la filosofia i la base i ens ha sortit bé.
Acaba contracte aquest any. Ja ha pensat si es quedarà?
No tinc pressa. Crec que les coses m’han anat molt bé fins ara i tot ha anat molt ràpid. Però no s’ha de córrer més del compte. Ja hi haurà temps per pensar en altres coses en el futur.
Ha sorprès la seva calma a les banquetes, coneixent-lo com era com a jugador.
La gent que em coneix sap que soc una persona tranquil·la. Quan jugava anava al màxim de revolucions i com a entrenador tens més capacitat d’anàlisi i temps de reacció. Ja m’han dit que em veien molt calmat a la banqueta, però sóc així.
Quina filosofia té Àlex Mumbrú com a entrenador?
Tinc la sort que he fet un màster cada temporada perquè m’han entrenat Aíto, Plaza, Scariolo, Pepu, Sito, Duran... Evidentment si m’he de veure reflectit en algú m’agrada molt com és Aíto. D’Aíto només n’hi ha un, però m’agrada la seva línia. A mi com a jugador em va fer fer el salt i em va fer créixer. Pedro Martínez també és un referent.
Quan creu que li queda per dirigir un gran de l’ACB?
Ara mateix no em veig preparat. He d’aprendre encara moltes coses i crec que estic fent els passos que toquen.
El que està clar és que difícilment repetiran un cinquè lloc el curs vinent. Com s’explicarà a l’afició per evitar decepcions?
A Bilbao tothom és conscient d’on venim. Hem estat a la LEB en situació econòmica crítica i el que ha passat aquest any ha estat per molts factors, des de l’eclosió de Bouteille fins a recuperar Balvin.
Ha tingut Rafa Martínez, un mite ACB, a la plantilla. Com veu el seu futur?
Ha estat clau per la seva experiència, el caràcter al vestidor i la qualitat de joc. S’ha d’asseure amb la família i decidir què vol fer, si continuar jugant o retirar-se, però segur que la decisió que prengui serà bona.
Forma part del nou sindicat d’entrenadors Sineb. Què en pensa?
Tots els col·lectius, com els jugadors, tenen un sindicat i ens feia falta per tenir força. Treballa per defensar els drets de tots els entrenadors, des de l’ACB fins a l’ajudant d’un equip de categories inferiors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)