Eurolliga

On són i què fan ara?

El Barça reviu la segona Eurolliga de la història i només queden en actiu Ricky (Suns) i Rabaseda

Navarro, Grimau i Sada, en el bàsquet de base del club; Lakovic és tècnic, Lorbek vol ser-ho, i Ndong i Mickael, a l’NBA

Només han passat 10 anys, però són prou perquè d’aquella plantilla de 13 jugadors només Ricky Rubio continuï jugant. El base del Masnou tenia només 19 anys, però la plantilla era veterana i va arribar en el moment òptim col·lectiu per tocar la glòria. Però què fan ara aquelles figures i quants anys tenien llavors aquells protagonistes?

Gianluca Basile.

L’italià havia arribat al Barça el 2005 procedent del Bolonya italià. Tenia 35 anys. Ara viu retirat al sud d’Itàlia, a la seva Ruvo di Puglia natal, sense estar lligat al bàsquet.

Jordi Trias.

El pivot gironí, llavors de 29 anys, era dels que més anys sumaven de blaugrana –hi va aterrar el 2004/2005–. Ara és comentarista a Catalunya Ràdio i dels partits a Barça TV. Acaba de ser pare per tercer cop.

Ricky Rubio.

Va ser el fixatge estel·lar d’aquell estiu amb el traspàs més gran d’Europa (uns 3 milions d’euros). Juga als Suns de Phoenix (NBA) i també acaba de ser pare, però per primer cop.

Jaka Lakovic.

El base, de 31 anys, havia arribat el 2006 del Panathinaikòs. Ara és l’entrenador del Ratiopharm Ulm alemany, on va signar per tres anys. Va ser ajudant al Bilbao –i accidentalment primer– i a la Penya.

Juan Carlos Navarro.

Després d’un parèntesi als Grizzlies (NBA), el 2008/2009 va tornar per ser el líder del Barça. Actualment és el director del bàsquet de base del Barça.

Lubos Barton.

Feia 30 anys i es va perdre la final four per lesió al tendó d’Aquil·les. Treballa per a la Federació de la República Txeca portant la selecció sub-18 i havia estat al Barça B de la LEB. Aquest any ha estat ajudant a la selecció absoluta de la Xina i ha estat als Estats Units amb diferents franquícies NBA i universitats per entrar-hi pròximament. Des del gener fins fa dues setmanes ha estat a la Universitat de Baylor.

Fran Vázquez.

Tenia 27 anys i havia arribat el 2006 de Girona. Es va estar un any més al Barça, va tornar a l’Unicaja, Tenerife i fins dimarts, que va anunciar la seva retirada. Jugava a Saragossa.

Boni Ndong.

Tenia 32 anys. Després de retirar-se ha estat els últims anys a l’Unicaja treballant amb pivots i ajudant primer de Joan Plaza i l’any passat, de Casimiro. Ara està als Denver Nuggets (NBA) d’entrenador per desenvolupar els jugadors. L’han nombrat també seleccionador del Senegal.

Terence Morris.

Va ser arribar i moldre. Venia del CSKA eliminat pel Barça un any abans. Tenia 31 anys i es va retirar després de jugar de blaugrana. Viu a Houston, on havia jugat a l’NBA, descansant.

Victor Sada.

L’esperit d’aquell Barça. Havia arribat dos anys abans de Girona fent un tàndem imparable amb Marc Gasol. Tenia 26 anys. Després va anar a Andorra. Ara és ajudant del cadet del Barça.

Erazem Lorbek.

Amb 26 anys, també havia arribat del CSKA. Actualment viu a Catalunya i es traurà el carnet d’entrenador per poder-ne ser professional. Té una filla que juga al Santfeliuenc, equip femení del Barça.

Pete Mickael.

L’ànima d’aquell Barça. Als seus 32 anys, venia del Baskonia per guanyar l’Eurolliga. I ho va fer. Va acabar jugant a Múrcia a l’ACB. Ara està als Washington Wizards (NBA) de scout.

Roger Grimau.

Era el capità des de que Navarro va marxar a l’NBA. Amb 31 anys. Va entrenar el JAC Sants i ara és ajudant del Barça B. També té un gimnàs que es diu Reburn.

Xavi Rabaseda.

Jugava al vinculat Cornellà i va participar en tres partits d’Eurolliga i quatre a l’ACB. Tenia 21 anys. Ara juga al Gran Canària.

Xavi Pascual.

Va ser el tercer entrenador més jove a guanyar l’Eurolliga, amb 37 anys. Després de dirigir el Panathinaikòs, ara dirigeix el Zenit Sant Petersburg.

Agustí Julbe.

La mà dreta de Pascual sempre. 38 anys. Actualment és entrenador ajudant del Gran Canària

Iñigo Zorzano.

Tenia 36 anys. Ha seguit els passos de Xavi Pascual tant a Grècia com ara a Rússia.

Josep Maria Berrocal.

Tenia 40 anys i al final del curs va marxar per emprendre altres camins. És ajudant del Baskonia.

‘Staff’.

Continuen a l’equip el delegat Xavi Montoliu, l’encarregat de material Miquel Font i el massatgista Edu Torrent. El preparador físic Toni Caparrós ara és professor d’INEF i tècnic personal de jugadors d’elit com Marc Gasol i el metge Toni Bové es va jubilar. El cap de premsa era Oriol Bonsoms, ara responsable de Comunicació Palau Blaugrana. D’ajudant, tenia Carles Cascante, ara cap de premsa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)