NBA

Bolmaro, pendent de la data del ‘draft’

NBA. La clàusula de sortida de l’argentí del Barça té una data límit (30 de juny) i si la supera haurà de negociar amb el club; en principi el ‘draft’ està previst per al 25 de juny

900

mil euros

té de sortida

NBA

El coronavirus pot fer una mala passada a Leandro Bolmaro (11/9/2000, Córdoba). L’argentí està inscrit en el draft de l’NBA i les expectatives són molt altes, cosa que li obre la porta a anar als Estats Units. La seva clàusula de sortida NBA del Barça és d’uns 900.000 euros, que és totalment assumible si és escollit entre els 30 primers, i més encara si està entre els 15 millors. Cobraria entre 1,5 i 2 milions de dòlars per temporada, amb contracte garantit per tres cursos i un total d’entre 5,1 i 6 milions de dòlars.

Però hi ha una situació curiosa a la qual fins ara pocs havien prestat atenció: què passarà si el draft de l’NBA no es du a terme el 25 de juny com estava previst i es fa més tard del 30, que és quan normalment hi ha establertes les clàusules de sortida? Això faria que Bolmaro hagués de negociar la seva sortida i el club blaugrana podria demanar més per impedir la seva marxa. En el dia d’avui la intenció del Barça només és defensar els seus drets i té com a prioritari, en el cas que marxi, guardar-se els drets a Europa per si un dia torna poder tenir la prioritat. Bolmaro, que té contracte fins al 2023, es va inscriure al draft del curs passat però va acabar esborrant-se.

A hores d’ara es manté la data del 25 de juny com a disputa del draft al Barclays Center de Brooklyn, a Nova York, però el 14 de maig és quan havia de quedar definida la llista dels equips que escollirien primer. Com que no s’ha acabat l’NBA, s’està pendent de saber quina decisió pren la lliga i quin criteri s’estableix per saber quines franquícies triaran els millors jugadors. Això també és un factor que pot condicionar els equips que vulguin Bolmaro perquè no saben a hores d’ara el número que tindran del draft. Si agafem de referència l’NBA femenina (WNBA), el draft el van fer telemàticament. En els últims anys l’NBA està perjudicant el Barça; ja es va endur Rodions Kurucs (2018) directament del Barça B i ara cobra 1,7 milions de dòlars als Nets. També va marxar Mario Hezonja (Blazers) quan encara no estava consolidat, i també Satoransky (Bulls) i Abrines ja com a jugadors del primer equip.

Sergi Martínez i Parra

En el draft d’enguany també hi ha inscrits dos catalans: el jove del planter del Barça Sergi Martínez i el jove del primer equip de la Penya Joel Parra. En els dos casos no tenen possibilitats de ser escollits i es podrien esborrar de la llista. El de Rubí està pendent de saber si pot estar al primer equip o sortir cedit, mentre que el verd-i-negre sap que aquest curs que ve ha de ser el de la seva consolidació a l’ACB.

L’NBA fitxa Pere Capdevila per a les seves acadèmies

Pere Capdevila (Barcelona, 25/1/1973) ha acceptat la proposta de l’NBA. El català, exdirector esportiu del Manresa i del bàsquet de base del Barça, no estarà lligat a cap franquícia, que era una de les possibilitats que podria haver tingut, sinó que treballarà per a la lliga. La seva tasca serà reforçar el departament que s’encarrega principalment de les acadèmies de l’NBA que hi ha pel món, com ara al Senegal, la Xina, Austràlia, Mèxic o el Brasil. Capdevila és un altre català que entra a l’NBA, juntament amb Jordi Fernández (tècnic ajudant dels Nuggets), Sergi Oliva (estadística), Àlex Terés (tècnic ajudant) i la responsable de rendiment esportiu Lorena Torres (Sixers), Jordi Ardèvol (Pelicans), Martí Artigas (Magic) i Antonio Maceiras (Lakers). Curiosament Capdevila (exjugador), Artigas (delegat) i Antonio Maceiras (director esportiu) van estar al Girona, on també van passar els exjugadors Predrag Drobnjak i Tyrone Ellis, que estan amb els Kings; Alex Jensen, als Jazz; John Thomas, als TWolves, i el campió de l’NBA Marc Gasol, president del Club Bàsquet Girona, amb els Raptors. També hi ha el base Ricky Rubio (Suns).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)