FEB

Elonu, el pal de paller

L’ala pivot nigeriana, la jugadora més valorada aquesta temporada i la més cotitzada, es quedarà una temporada més a Girona

L’equip ja té sis jugadores confirmades per a la temporada 2020/2021

Adaora Elonu (1990, 1,85 m) jugarà una temporada més a les files de l’Spar Girona. Amb aquesta renovació el club s’assegura mantenir la seva jugadora més valuosa i polivalent. Aquest estiu Elonu, nascuda a Houston però amb doble nacionalitat, havia d’exercir de capitana de la selecció de Nigèria als Jocs Olímpics de Tòquio. L’Uni la va fitxar l’estiu passat provinent de l’Avenida després de convertir-se en una de les millors 4 de la Lliga Femenina. Amb aquesta incorporació l’equip gironí va prenent forma amb un cinc titular que estaria format per Palau, Xargay, Araújo i Reisingerova. La sisena jugadora confirmada és Helena Oma. Sense Citylift les limitacions pressupostàries no permetran gaires més alegries, tot i que el club ha quedat molt satisfet del rendiment, el talent i la qualitat humana de jugadores com Abbey Bishop i Sonja Vasic.

Revalorada

En una temporada inusual Elonu ha estat la jugadora més valorada de l’Uni en totes les competicions (14,2), la que més minuts ha jugat (1.219) i la que més pilotes ha robat (69), i s’ha quedat a només un punt (485) d’igualar la màxima anotadora gironina, Mendy (486). Ha estat la tercera en rebots i la seva influència s’ha deixat veure en totes les facetes perquè ha exhibit àmpliament la seva capacitat de jugar en posicions exteriors gràcies al seu tir letal de 4 i 5 metres. En el marc de l’Eurolliga la nigeriana, que no tindrà clàusula de sortida, ha pogut revalorar-se i tenia bones ofertes per marxar, però finalment el club l’ha convençut. L’ala pivot no tindrà al seu costat Coulibaly, que amb l’arribada de Reisingerova probablement anirà a un altre club. També té bones ofertes.

El director esportiu de l’Uni, Pere Puig, mostra la seva satisfacció per la renovació d’una jugadora clau: “És una molt bona notícia. És una jugadora molt implicada, suma en molts apartats estadístics i era una prioritat nostra renovar-la, tot i que havíem avançat que era molt difícil. S’ha decidit per nosaltres, malgrat tenir molt bones ofertes de la lliga espanyola i a Europa, i n’estem contentíssims. La seva renovació, juntament amb la Laia i les altres peces que ja tenim assegurades per a la temporada vinent, fa que no hàgim de començar de zero la feina.” La nigeriana ha jugat set temporades seguides en la lliga després de formar-se a la Universitat A&M de Texas.

Les altres prioritats

Si bé la plantilla 2020/2021 va prenent forma, encara falta que es confirmi una peça molt rellevant de l’engranatge, la del director d’orquestra. Èric Surís acaba el contracte i les dues parts estan negociant per allargar com a mínim una temporada més la seva relació després d’unany amb alts i baixos no només esportius sinó també socials, sobretot en el tram final.

Després faltaran com a mínim tres jugadores més per completar una plantilla més curta, de nou jugadores professionals, però que a primer cop d’ull ja es veu que serà de gran nivell. No és clar que la posició de segona base sigui aquesta vegada per a Núria Martínez i encara quedarà reforçar el joc exterior i el joc interior amb una alera i una pivot. Amb el segon equip una temporada més a la Lliga Femenina 2, jugadores com Méndez, Soler i Moya podran continuar reforçant els entrenaments i reclamant el seu propi protagonisme a la pista.

1.219
minuts
són els que ha jugat Elonu aquesta temporada. Ha estat la jugadora més utilitzada per Èric Surís
Era una prioritat renovar-la perquè és una jugadora molt implicada i que suma en molts apartats
Pere Puig
Director esportiu de l’Spar Girona
És una molt bona notícia que s’hagi decidit per nosaltres perquè tenia altres bones ofertes de la lliga i d’equips europeus

Una Lliga Femenina que s’anima dia a dia

Si una cosa està quedant clara aquestes setmanes és que la Lliga Femenina 2020/2021 no serà cosa de dos, com ha passat aquestes últimes temporades, en què l’Avenida i l’Uni s’han repartit els títols. L’aposta més forta l’està fent el València Bàsquet, que amb el finançament de Juan Roig, ha pres Laura Gil a l’Avenida i recuperarà per a la lliga una de les millors exteriors de l’Eurolliga, Cristina Ouviña. No serà l’única internacional espanyola que tornarà a la lliga. La badalonina Anna Cruz ha acceptat l’oferta de l’Araski, on formarà una parella exterior temible amb la ja experimentada Maria Asurmendi. El club basc també reforça el seu joc interior amb una altra jugadora internacional, Abalde (València).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)