ACB

Xevi Pujol, l’aposta del Baxi com a director esportiu

Bàsquet. ACB. El Manresa fa una aposta pel fins ara tècnic ajudant, que serà el més jove de la lliga (30 anys) a assumir un càrrec d’aquest nivell

If it’s meant to be it will be.” És la frase que té Xevi Pujol en el seu perfil de Twitter. “Si ha de ser, serà.” Doncs això l’ha portat a ser, probablement, el nou director esportiu del Baxi Manresa trencant tot tipus de precocitat perquè tot just acaba de fer 30 anys. Com a tècnic ajudant també va començar molt aviat perquè als 23 ja era a l’ACB. Pujol agafarà el relleu de Román Montañez i el club fa una aposta ferma per un producte de la casa. El Baxi Manresa, doncs, mira cap a dins per continuar la seva filosofia del planter. El nou director esportiu va començar a entrenar al Joviat, a Manresa, quan feia batxillerat per ser segon entrenador d’un equip cadet de segon any. Després va portar diferents equips de diverses categories i va coordinar també el Joviat. La seva amistat amb Gerard Barbé, que estava ajudant en diferents tasques el cos tècnic del Manresa,va fer que tingués la sort de poder anar a veure els entrenaments. I un dia Jaume Ponsarnau li va proposar de fer feines d’editar vídeos i d’altres coses, i va estar dos anys fent-ho. Paral·lelament havia estudiat fisioteràpia.

Present a Las Vegas

Una de les sorts que ha tingut Xevi Pujol és que en poc temps ha pogut veure com treballaven Jaume Ponsarnau, Borja Comenge, Pere Romero, Pedro Martínez, Ibon Navarro, Aleix Duran, Joan Peñarroya o Diego Ocampo, alguns tècnics de referència en el bàsquet ACB. De fet, l’interès per veure jugadors l’ha portat a anar a les lligues d’estiu de l’NBA a Las Vegas pagant-s’ho de la seva butxaca i passar informes al Manresa. Pujol també forma part del sindicat Sineb com a representant dels tècnics ajudants. En la xerrada que va fer va parlar sobre L’ús de l’‘scouting’ propi en el procés de millora individual.

Vides paral·leles amb Marc Estany, l’altre ajudant

Amb qui manté una relació personal increïble és amb Marc Estany, l’altre ajudant i fill de Jordi Estany, tècnic que ha aconseguit l’ascens a la lliga EBA amb l’Artés. Els dos tècnics ajudants del Manresa van començar a jugar junts des dels cinc anys –com es veu a la foto on surten tots dos– en les categories inferiors del Bàsquet Manresa –Club Bàsquet i Unió Manresana–, on van estar junts fins als 15 anys tots dos com a bases. Després van començar a entrenar pel seu compte fins que el curs 2014/2015 van coincidir de nou com a ajudants en el primer equip del Manresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)