Eurolliga

Era una temeritat

L’Eurolliga decideix en assemblea de clubs que suspèn definitivament la competició i el curs vinent hi haurà els mateixos 18 equips

“Ho hem intentat absolutament tot però era inviable”, va lamentar Jordi Bertomeu

1

d’octubre

data d’inici prevista de l’Eurolliga

L’Eurolliga va oficialitzar ahir que la temporada s’ha acabat i inicialment el nou curs començarà l’1 d’octubre. Pels interessos econòmics i esportius que hi havia en joc s’havia intentat trobar una fórmula viable, però la pandèmia està escampada per Europa i feia inviable la seguretat sanitària dels equips. Els clubs representants de l’Eurolliga reunits telemàticament ahir –el Barça, el Real Madrid, el Baskonia, l’Anadolu Efes, el Fenerbahçe, l’Olympiacòs, el Panathinaikòs, el Maccabi, el CSKA de Moscou, l’Armani Milà i el Zalgiris Kaunas– van rebre d’entrada el missatge de Jordi Bertomeu, el CEO de la competició, que l’opció més raonable era deixar de fer volar coloms i tocar de peus a terra després de parlar aquesta setmana amb 30 jugadors de la competició que no volien jugar. O sigui, suspendre la competició. Després els clubs van ratificar la decisió en una votació. Alguns clubs que ja feia dies que havien acabat les competicions estatals estaven en contra de jugar; també d’altres que tenien nord-americans fora o que ja no tornaven –com ara Delaney amb el Barça–, o equips que no tenien possibilitat de jugar. Aquests últims s’han assegurat poder tenir plaça la temporada vinent perquè l’Eurolliga ha confirmat que seran els mateixos 18 equips que enguany. Nacho Rodríguez, mànager esportiu del Barça de bàsquet, ha comentat: “La nostra intenció era jugar i acabar la temporada al mes de juliol. És per això que fa dues setmanes que ens entrenem i ens preparàvem per al final de la lliga regular i la final a vuit, però les circumstàncies dels diferents països i les realitats sanitàries en cadascun, que no garantien la seguretat de jugadors i staff, han fet que els clubs hàgim decidit cancel·lar la competició”. El Barça era partidari de jugar.

L’Eurocopa ja té 8 equips

Una altra decisió ha estat donar plaça als vuit equips que estaven als quarts de final per a la temporada que ve i ara queden 16 places lliures. A priori serà per mèrits esportius, però ja hi ha hagut trucades per cobrir-les per si hi ha renúncies per situacions econòmiques o esportives.

La seu de l’ACB, a tocar

Els aficionats al bàsquet també estan pendents de la decisió de la lliga per decidir la seu. En principi aquesta setmana han de fer oficial que es jugarà i a on. No s’esperaran al 31 de maig, que era el termini que s’havien fixat, perquè tot va encaminat i tot està a punt perquè València sigui la seu.

Tanca l’NBA Cafè

Ahir va ser un dia que va començar amb la notícia que l’NBA Cafè de Barcelona, gestionat per l’ex-Girona Galdric Serra, abaixa la persiana per culpa del coronavirus després de tres mesos tancat i per la falta de turisme a Barcelona els pròxims mesos.

Puc assegurar que fa dos mesos i mig que busquem solucions, però totes les possibilitats se’ns han esvaït
Jordi Bertomeu
CEO DE L’EUROLLIGA
Ha estat la decisió més difícil que he hagut de prendre en els 20 anys al capdavant de l’Eurolliga
Patrocini

La Penya tornarà a l’Eurocopa?

La suspensió de l’Eurocopa obre la porta perquè el Joventut pugui tornar a jugar el curs vinent la segona màxima competició continental. Hi ha hagut fins ara la suspensió de 27 lligues europees, amb l’excepció de l’ACB i de la Bundesliga alemanya. Hi ha tres factors que juguen a favor del Joventut. El primer és que com que no s’han acabat les lligues europees no hi ha pogut haver una classificació esportiva per a les competicions europees. D’altra banda, la Penya és un club històric i que compleix tots els requisits que es demanen per ser-hi, sobretot el del Palau Olímpic per jugar i per fer les retransmissions. Tal com està la situació del coronavirus a Europa ara mateix l’Eurolliga no vol anar pel Vell Continent revisant uns pavellons que, a més, no tindran públic inicialment, en els primers mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)