FEB

Un president d’or

Marc Gasol anuncia per dissabte una rua virtual amb els jugadors per celebrar l’ascens del Girona a la LEB Or

Diu que ara cal gaudir del present, però no amaga que el seu somni és que l’equip faci omplir Fontajau

El president del Bàsquet Girona s’ha acostumat a veure créixer el club que va fundar des de la distància. De moment, la criatura no para de donar-li alegries. L’última, l’ascens a la LEB Or, la segona categoria del bàsquet espanyol, el preludi de l’ACB, una sigla que a Girona no es pronuncia des del 2008. Tot i que aquest darrer ascens s’ha certificat en un despatx, Gasol no vol deixar escapar l’oportunitat que els jugadors, l’afició, els directius i ell mateix ho puguin festejar plegats. “Ho hem de celebrar”. I ho faran d’una manera mai vista: una rua virtual. La idea la va donar fa unes setmanes un seguidor a Instagram i ell mateix va anunciar ahir a través de la mateixa plataforma que se’n farà una dissabte pel canal oficial del club a YouTube.

“Quin serà el següent pas?”, va inquirir un seguidor en la trobada virtual d’ahir. Gasol, en aquest sentit, es va aferrar al clàssic carpe diem d’Horaci. “No hem de tenir pressa. Cal gaudir del moment, d’allò que hem fet, i no pensar en el que vindrà i, si ho fem, a poc a poc i bona lletra.” Gasol, això sí, va admetre que una de les seves obsessions és la sostenibilitat del club i, en aquest sentit, va remarcar que té moltes esperances en el grup humà que hi ha al club, amb referència als directius.

L’afició del Bàsquet Girona, que és com la de qualsevol altre equip, va preguntar al president sobre els canvis que hi podria haver en la plantilla per afrontar el debut en la nova categoria. “Hem de pair això que hem fet i ja tindrem temps per pensar-hi.” Va fugir d’estudi, però també va demostrar que coneix prou bé la LEB Or i que probablement caldran canvis. “La gran diferència entre una categoria i l’altra és el físic dels jugadors.” El president defensa, amb tot, les qualitats dels seus: “Som un equip tècnicament molt bo, amb jugadors intel·ligents i que tenen capacitat de fer moltes coses a la pista.” L’equip es perfilarà, segons ell, un cop sigui nomenat oficialment el nou director esportiu –Jordi Plà i Comas–, que serà, juntament amb el director general, el “líder del dia a dia” dins del club. Gasol entén que el primer any a la LEB Or serà d’adaptació. “Però alhora –hi va afegir– soc molt competitiu i m’agrada guanyar sempre i, per tant, l’equip també ho voldrà fer.”

Pel que fa a l’impacte que podria tenir l’ascens en el creixement de la massa social d’un club encara tan jove, també es mostra optimista. “Tenim uns mil socis. Si multipliquem per tres aquesta quantitat, aviat podrem pensar a omplir Fontajau, que és el meu gran somni; veure’l ple en un partit de competició.” També assenyala que els patrocinadors continuaran lligats al club tot i les dificultats econòmiques que puguin estar vivint. “El nostre vincle va molt més enllà d’un acord contractual.” Pensant més a llarg termini, la seva tesi és que crear un club sostenible a l’ACB no ha de ser impossible. “Amb una massa social gran i amb una estructura com la nostra, que és jove i no té càrregues, això es pot aconseguir.”

LA PLANTILLA

“Tenim jugadors molt tècnics i intel·ligents, que poden fer moltes coses a la pista”

LA FESTA

“Com a president, no em correspon celebrar l’ascens igual que la rua amb els Raptors”

Formento, rei dels ascensos

Àlex Formento, l’entrenador de l’equip, s’ha convertit en un veritable especialista a assolir ascensos a LEB Plata i LEB Or. Comptant-hi el d’aquesta temporada, ja és el seu sisè ascens, el primer a la banqueta. Com a jugador, havia pujat dos cops a LEB Or amb l’Hospitalet (2003 i 2004), un amb el Cornellà (2001) i un amb el Menorca (1997). A la LEB Plata, hi va pujar amb l’Hospitalet el 2003 i amb el Cornellà el 2000. La temporada que ve, el tècnic deixarà la direcció esportiva del club i se centrarà en la tasca d’entrenador a la LEB Or.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)