ACB

Marató: 33 partits en 14 dies

Bàsquet. ACB. València és la seu escollida per a la final a 12 entre el 17 i el 30 de juny; l’espectacular instal·lació de l’Alqueria, amb nou pistes, ha estat determinant en l’elecció final

La Fonteta de Sant Lluís és l’escenari escollit per l’ACB per disputar del 17 al 30 de juny la final a 12. València ha superat en les valoracions les altres vuit opcions, entre les quals hi havia Menorca o Andorra, amb una situació ideal perquè no hi ha contagis. Ho van decidir en la reunió telemàtica que van mantenir amb el president de l’ACB, Antonio Martín, que va deixar clar que faran com una “bombolla” per aïllar tothom entre el pavelló, els camps d’entrenaments de l’Alqueria i els hotels. València tenia a favor l’aspecte esportiu perquè té l’espectacular instal·lació de l’Alqueria, que és el nou centre que té el club valencià a tocar de la Fonteta, on hi ha nou pistes –una de central–. Tenint en compte que durant 14 dies hi haurà 12 equips a València concentrats feia falta tenir pistes per entrenar-se sense haver de moure’s en gaires pavellons. En el grup A hi haurà el Barça, la Penya, el Tenerife, el Bilbao, l’Unicaja i el Baskonia. En el grup B, el Madrid, el Saragossa, el MoraBanc, València, Burgos i Gran Canària. Els dos grups disputaran una lligueta tots contra tots i els dos primers jugaran les semifinals a un sol partit. La final també serà a un sol partit. La classificació final serà la mateixa que el 23 de març, quan es va aturar la competició. Per tant, la final a 12 servirà només per saber el campió però no variarà la classificació de cara a les places europees.

Risc total de lesions

El fet de jugar cinc partits en 10 dies vol dir que els equips jugaran cada dos dies. Les plantilles llargues ho tindran més fàcil que no pas les altres que han perdut efectius i tenen menys jugadors de nivell.

LES DADES

33
partits
es disputaran en només 14 dies per saber qui és el campió
400
persones,
entre jugadors, ‘staffs’, membres ACB, mitjans, àrbitres i personal del club mourà la final a 12
2
dies
passaran entre un partit i un altre en una lligueta on cada equip jugarà cinc partits en 10 dies

Alguns jugadors, molt molestos

Després de fer-se oficial la decisió de l’ACB, els jugadors es van començar a mobilitzar per fer públic que no estaven gens d’acord amb la decisió presa perquè s’havia decidit sense mostrar-los prèviament els protocols a seguir i que molts dels que, teòricament, s’havien d’haver fet, com ara controls, no s’havien portat a terme en tots els clubs. El fet que l’Eurolliga suspengués la competició i els jugadors ho aplaudissin no ha servit a l’ACB com a exemple. La Bundesliga ha de decidir en breu quina decisió pren.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)