ACB

Nick Calathes és el base escollit pel Barça

Bàsquet. El jugador grec de 31 anys del Panathinaikòs hauria signat un contracte per tres anys i 5,5 milions en total amb el conjunt blaugrana

El Barça hauria arribat a un acord per tres anys i 5,5 milions en total amb el base grec de 31 anys procedent del Panathinaikòs Nick Calathes, segons una notícia signada pel lloc web grec Sport24.com, que assegura que el club català va presentar l’oferta definitiva en ferm dimecres al jugador. Calathes, un director de joc nat, com ho demostra el fet que va ser el millor en l’apartat d’assistències de l’Eurolliga –9,11 per partit– i segon en l’històric de la competició, però que no destaca pel seu tir exterior –28,1 per cent–, ocuparia la vacant deixada pel base nord-americà Malcolm Delaney, que tenia un contracte prou sucós. Ara mateix, l’únic base amb contracte en vigor per al curs vinent al club blaugrana és el francès Thomas Heurtel. Calathes tenia contracte en vigor amb el club grec fins al 2021, però la rescissió està pactada. El mal moment econòmic del Panathinaikòs hauria facilitat la sortida d’un jugador molt cotitzat, que rep 2,2 milions nets a l’any. També deixarà el club hel·lè el base nord-americà Jimmer Fredette, amb un salari força elevat.

Nascut a Florida

Calathes va passar pel bàsquet universitari nord-americà en la seva formació –de fet, va néixer a Florida– i també va jugar als Grizzlies a l’NBA (2013-2015). Així mateix, va militar al Panathinaikòs en dues etapes (2009-2012 i 2015-2020) i va jugar al Lokomotiv Kuban rus en el curs 2012/13. Tot plegat li confereix una gran experiència bàsica per al conjunt de Svetislav Pesic. No és estrany, doncs, que fos objecte de desig d’un bon grapat de clubs europeus de primera fila, com ara l’Olympiacòs, el Zenit, l’Efes o fins i tot el Real Madrid.

El retorn de Calathes al Panathinaikòs ha anat acompanyat d’èxits. El club ha guanyat tres lligues (2017, 2018 i 2019) i tres copes gregues (2016, 2017 i 2019), a més d’haver-se situat dos cops entre els cinc millors de l’Eurolliga. La seva qualitat li ha permès ser el líder del grup agafant el relleu de mites com el ja retirat Dimitris Diamantidis, tricampió europeu amb el Panathinaikòs.

LES XIFRES

9,11
assistències
per partit ha acreditat en l’Eurolliga, amb 4,9 rebots i 9,1 assistències en 32 minuts
28,1
en tirs de camp
en la competició europea aquest curs deixen clar que no és un tirador
6,8
punts
ha fet de mitjana en la lliga grega, amb 3,4 rebots i 7,2 assistències en 16,5 minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)