ACB

Scott Eatherton, l’MVP d’Alemanya, al Baxi Manresa

Bàsquet. ACB. Ha fet 17,7 punts i 8,6 rebots de mitjana i signa per dos anys; el següent serà Janari Jõesaar

Oficial: Scott Eatherton és un fitxatge de luxe per al Baxi Manresa. Ja es va tancar l’acord quan es va rescindir el contracte de Ryan Toolson perquè comparteixen representant i les dues operacions van ser per efecte dominó. Però ahir es va confirmar l’arribada del pivot nord-americà per a les dues pròximes temporades. És un pivot de 2,06 m i 29 anys que aterra al Nou Congost amb l’etiqueta d’haver estat el jugador més destacat de la lliga alemanya, on ha fet unes mitjanes de 17,7 punts i 8,6 rebots amb la samarreta del Basketball Löwen Braunschweig, que ha finalitzat la Bundesliga en la dotzena posició i, per tant, ja no jugarà pel títol i ha acabat el curs. Eatherton es va formar a la Universitat de St. Francis (NCAA), després va estar a la de Northeastern. La seva primera experiència professional va ser al Moncada Agrigento italià, després un any al Göttingen i des de feia tres anys jugava al Braunschweig.

El següent fitxatge que arribarà al Manresa de Pedro Martínez serà Janari Jõesaar, un aler d’1,98 m i 26 anys. L’aler estonià va jugar amb l’Iberostar Tenerife i en aquest últim curs ha estat al Kalev de la VTB, on ha fet unes mitjanes d’11,5 punts i 6,4 rebots per una valoració de 15,7 per partit. L’aler signarà també per dues temporades i agafa el relleu de Siim-Sander Vene com a segon estonià de la història del Manresa.

Renfroe, cap a Burgos

L’exbase del Baxi Manresa, que va marxar del Nou Congost quan era un dels grans referents de l’ACB, fa dues temporades, pagant la clàusula de rescissió per anar al Partizan, sembla que tornarà a l’ACB. Alex Renfroe té pràcticament lligat el seu fitxatge pel Burgos per substituir Bruno Fitipaldo i fer parella amb Ferran Bassas, tot i l’interès de la Penya perquè torni el badaloní. Renfroe ha fet 6 punts i 4,6 assistències de mitjana al Zenit Sant Petersburg a l’Eurolliga.

PERE TOMÀS JA ES BUSCA EQUIP

El de Llucmajor ja sap que el Manresa no compta amb ell. Pere Tomàs va signar fa dos anys un contracte de 2+1. Aquest estiu s’havia d’executar l’any opcional i el club ha volgut renegociar les condicions que tenia signades, que considerava massa altes. Com que no ho ha volgut se li ha pagat la clàusula de rescissió.

LES FRASES

Destaca per estar sempre preparat per rebre la pilota, jugant en mitjos espais, i absorbeix molt bé els contactes per finalitzar
És un gran rebotador utilitzant sobretot el seu cos per guanyar la posició
Xevi Pujol
DIRECTOR ESPORTIU MANRESA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)