Eurolliga

Laia Palau, coronada reina de les assistències

Bàsquet. La FIBA confirma que la base de l’Uni és, amb diferència, la millor de la història en l’Eurolliga a l’hora de repartir joc

La FIBA ha publicat oficialment la llista de les jugadores que més assistències han repartit en la història de l’Eurolliga, un rànquing que ara ja lidera amb els números a la mà la base de l’Spar Girona Laia Palau (1.225). Es donava per fet que la barcelonina no tenia rival a l’hora de donar cistelles fetes a les seves companys però la seva superioritat queda ben reflectida amb les més de 250 assistències d’avantatge respecte una altra jugadora llegendària del bàsquet europeu, l’hongaresa Dalma Ivanyi. Una altra base catalana, Sílvia Domínguez (Perfumerías Avenida) ocupa el cinquè lloc del rànquing (717).

Laia Palau (1979) ha jugat 251 partits a l’Eurolliga en els quals ha repartit 4,9 assistències per partit, a banda d’altres estadístiques rellevants (7,5 punts, 3,7 rebots, i 1,6 recuperacions). La internacional ha jugat en la màxima competició internacional amb el Bourges (França), el Ros Casares (País Valencià), el CCC Polkowice (Polònia), l’USK Praga (República Txeca) i aquesta última temporada en l’Uni, amb el qual ha repartit 63 assistències, la novena de la competició.

El Top 10 històric de la FIBA a l’Eurolliga el completen la montenegrina Jelena Skerovic (586), la badalonina Anna Cruz (604), l’hongaresa Zsofia Fegyverneky (604), la francesa Audrey Sauret Gillespie (683) i la nord-americana Diana Taurasi (688).

En queda una?

Palau encara podria allargar una temporada més la seva llegenda a Europa. L’Uni està pendent de rebre la invitació per jugar l’Eurolliga 2020/21, al a qual també aspira l’Avenida. En no haver-hi campió de lliga encara hi ha incertesa sobre quin equip representarà la federació espanyola en la competició. En tot cas, des de la mateixa FEB confien que aquesta vegada rebran, a diferència de fa un any, dues places per als equips de la Lliga Femenina i estalviar-se qualsevol polèmica.

Patrocini

A Salamanca no hi ha pressa

El Perfumerías Avenida s’ha agafat amb calma la planificació per al curs 2020/2021. Roberto Íñiguez, presentat fa uns dies com a nou entrenador, disposa de només cinc jugadores confirmades després que el club anunciés fa uns dies el seu primer fitxatge, la pivot sèrbia NIkolina Milic (Gernika). El club també ha renovat la pivot holandesa Hof i de la resta de la plantilla només tenen contracte vigent Andreea Vilaró, Sílvia Domínguez i Maite Cazorla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)