FEB

El nou somni americà

L’Spar Girona fitxa Chelsea Gray, la millor nord-americana que ha passat per l’Uni, per convertir el seu perímetre en un espectacle de màgia

L’‘all-star’ té un anell i és membre de l’últim cinc ideal de la WNBA

Chelsea Gray (1,80 m, 1992) és l’aposta de l’Spar Girona 2020/21. Una incorporació anunciada pel canal de l’Uni a Instagram, amb el president, Cayetano Pérez, i el director esportiu, Pere Puig, explicant l’arribada de la jugadora de Los Angeles Sparks i el Fenerbahçe –5 partits entre lliga turca (3) i Eurolliga (2)– a Fontajau.

L’exterior –pot jugar en qualsevol lloc del perímetre– és la millor jugadora dels EUA que ha passat pel club. Té un poder anotador com el de Charde Houston, amb la diferència que Houston, que el 2013 va acreditar 19,63 punts els primers 11 partits, jugava sola i Gray (18 en 10 el 2015) ho fa per a l’equip, i en multiplica el talent gràcies a la seva privilegiada velocitat mental. Els primers oh a Fontajau, habituals des de l’arribada de Laia Palau, són amb les seves passades impossibles, de camp a camp o a una mà sense mirar. Ella i la barcelonina juntes? Un malson per al rival i un espectacle de màgia garantit per a l’espectador amb el nou somni americà de l’Spar Girona: una campiona de la WNBA, all-star els tres darrers anys i al cinc ideal l’última edició. “Ens fa especial il·lusió, en vam poder gaudir molt poc però va deixar una gran empremta”, afirma Pere Puig, que hi afegeix: “Arribaria just acabar la WNBA si es juga i, si no, seria a aquí quan comenci la pretemporada.”

La mà de Noe Jordana

La vicepresidenta de l’Uni és la figura que explica la segona part de Chelsea Gray a Girona. L’osonenca i la californiana van compartir vestidor fa cinc anys i la seva intervenció per explicar-li el projecte i la situació que passa el club és la que convenç la internacional, que el curs passat no va jugar al continent –juga amb el líder del grup de l’Uni a l’Eurolliga– fins al gener per no enllaçar tants mesos de competició. Una gestió marca de la casa de la direcció esportiva de l’Uni, que, buscant una peça desequilibrant i a bon preu, no troba negativa al primer contacte ni un cost desorbitat després.

Autocrítica

“Ens agrada guanyar, però també la manera com ho fem.” És una de les sorpreses de la compareixença, en boca de Pere Puig i referint-se a una conversa prèvia amb el president i el director general, Xavi Fernández. “L’any passat no vam oferir l’espectacle que l’afició mereixia i ens hem marcat l’objectiu que la plantilla que estem fent ho faci”, argumenta el director esportiu.

Chelsea Gray
Escorta 1,80 m
Hayward, Califòrnia (EUA)
8/10/1992 27 anys
Trajectòria
2010-2014 Duke (NCAA)
2014/15 Hapoel Rishon (Israel)
2015 Connecticut Sun (WNBA)
2015 Spar Citylift Girona
2015-2017 Agü Spor (Turquia)
2017/18 Botassport Adana (Turquia)
2018/19 Çukurova (Turquia)
2020 Fenerbahçe (Turquia)
2016-20 Los Angeles Sparks (WNBA)
WNBA 2019
Punts 13,9
Tirs de dos 41,8
Triples 37,3%
Tirs lliures 90,1%
Rebots 3,7
Assistències 5,9
Minuts 36,5
Partits 37
Guardons WNBA
Campiona 2016
‘All-star’ 2017, 2018 i 2019
Cinc ideal 2019
FIBA
Supercopa Lliga Femenina 2015
Copa Turquia 2020
Selecció dels EUA 2019 i 2020
Té màgia, fa aixecar els aficionats dels seients i ens fa venir pell de gallina pensar què pot fer amb Laia Palau
Pere Puig
Patrocini

La rebaixa preventiva del 30 per cent i Sonja Vasic

L’incert futur a mitjà termini fa que l’Uni plantegi la temporada que ve amb una rebaixa d’un terç respecte a la millor plantilla que s’ha fet mai a Girona. Els abonaments o l’aforament a Fontajau, amb un pes considerable en el balanç econòmic –com les activitats d’estiu–, recomanen la mesura preventiva. “Tenim bones sensacions i ens asseguren ajudes però han de fructificar”, diu Puig en la compareixença, en què agraeix l’esforç a Spar i a Vidal. Laia Palau, Frida Eldebrink, Chelsea Gray, Helena Oma, Adaora Elonu, María Araújo i Julia Reisingerová són les set jugadores de l’onzè projecte gironí a la Lliga Femenina i el sisè seguit a Europa, encara sense desenllaç en la negociació amb Èric Surís. El club volia fitxar una base jove de la categoria per iniciar el relleu generacional a la direcció però el seu club no l’ha deixat sortir. Amb Gray i Elonu d’extracomunitàries a FIBA –la nigeriana no ho és a FEB– Reisingerová serà la cinc titular i se li busca una rotació. També n’hi haurà una altra al perímetre i el colofó seria Vasic. La sèrbia va marxar al març afirmant que no volia escoltar cap oferta que no vingués de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)