FEB

L’aturada de la LEB Or passa factura al Lleida

Bàsquet. El president, Félix González, podria dimitir després d’intentar quadrar els comptes amb una quota als jugadors de base

La decisió de la Federació Espanyola de Bàsquet d’aturar la LEB Or va ser un bàlsam esportiu per al Força Lleida, que estava lluitant per la permanència i no la tenia garantida en el moment de l’aturada. Un problema menys. A la llarga, però, ha provocat greus maldecaps a l’economia del club, una situació que pot costar el càrrec al president del club, Félix González, aquesta mateixa setmana. González va intentar imposar, sense l’acord de la junta, un pagament de fins a 25 euros per cada jugador de la base per quadrar els comptes després que el club no passés les quotes d’abril, maig i juny. Això ha acabat provocant el malestar de molts dels seus companys de junta fins el punt que el president ha admès que podria fer un pas al costat després de vuit anys al capdavant del club.

Les desavinences entre alguns directius i González ja venen de lluny, però aquest episodi pot causar el divorci definitiu del grup de socis que el 2012 es va fer càrrec del club posant uns 30.000 euros cadascun. Alguns d’ells han continuant posant diners de la seva butxaca quan ha calgut.

Malgrat aquesta crisi, sobretot institucional, el club no renunciarà a jugar per vuitena temporada seguida en la LEB Or, perquè té compromisos signats i vigents amb el seu principal patrocinador (ICG) i l’Ajuntament i negocia un nou conveni amb la Diputació de Lleida. El nombre d’abonats va arribar, fa dues temporades, als 2.000 i aquesta ha baixat lleugerament fins als 1.800.

Sense entrenador

Pel que fa a la planificació esportiva, el veterà entrenador Gustavo Aranzana, l’artífex de la salvació, només va signar fins a final de temporada i el club no té previst posar-s’hi fins que hi hagi algunes coses clares en la categoria, com ara el nombre d’equips i, sobretot, la data d’inici.

2020/21

El acords econòmics amb els patrocinadors fan que el lloc en la LEB Or no perilli
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)