Més bàsquet

Bàsquet

Projecte pioner en el 3x3

El Bàsquet Girona és el primer club professional estatal que tindrà un equip en aquesta nova modalitat olímpica

Nacho Martín, Sergi Pino i Àlex Llorca formaran el conjunt, que serà entrenat per Jaume Comas

El Bàsquet Girona ha posat en marxa el seu projecte pioner a l’Estat amb la presentació del seu equip de la modalitat 3x3. El conjunt gironí s’ha convertit en el primer club professional del bàsquet espanyol a tenir un equip en aquesta nova modalitat olímpica. L’equip estarà format per Nacho Martín, Sergi Pino i Àlex Llorca, que han estat presents en la presentació que s’ha fet a Platja d’Aro, i serà entrenat per Jaume Comas, que és el seleccionador espanyol de 3x3.

Nacho Martín, el capità de l’equip, ha volgut donar les gràcies per la confiança que el club i el seu president, Marc Gasol, han posat en ells i ha manifestat: “Per fi ha arribat el club adequat per realitzar això que estàvem buscant feia temps, és un gran pas endavant per al 3x3 i per a nosaltres personament.” Jaume Comas ha explicat una mica com funcionen les competicions del 3x3: “Hem de canviar el xip. Aquest esport va diferent, no jugues a casa o a fora, sempre vas a jugar on et toca. L’entrada és lliure, es munta la pista en un lloc de la ciutat i tot és molt atractiu per a l’espectador.”

El Bàsquet Girona aposta pel 3x3; però, com sempre ha fet en tot el que emprèn, vol anar a poc a poc. Diu que aquest és el primer pas i l’equip, el punt de sortida, i no descarta més endavant organitzar algun torneig. Hi ha circuits en els àmbits català, estatal i europeu, i l’equip del Bàsquet Girona te la intenció d’estar present en tots. L’inici de la competició no està fixat per la incertesa del coronavirus, però s’espera que es pugui iniciar el circuit català l’últim cap de setmana de juliol i el circuit estatal a primers d’agost. El FIBA seria més tard i l’equip s’haurà de guanyar la plaça per jugar internacionalment.

El 3x3 té molta relació amb el bàsquet tradicional i Sergi Pino ha comentat: “Tots els que estem aquí venim del 5x5, hem jugat ACB i LEB i a l’estiu juguem el 3x3.” Aquesta modalitat està creixent i el projecte del Bàsquet Girona pot crear escola. Nacho Martín ha comentat que ja ha rebut trucades de clubs ACB preguntant pel projecte i ha dit: “És un bon senyal. L’objectiu és que algun dia hi hagi una lliga estatal 3x3.”

La modalitat de bàsquet 3x3 va entrar en el programa olímpic el juny del 2017 i la seva estrena en uns Jocs serà a Tòquio 2021. La FIBA fa anys que promociona aquesta modalitat, que va sortir del carrer i que l’any 2010 ja va ser present en la primera edició dels Jocs Olímpics de la Joventut, que es van fer a Singapur.

2021
Esport olímpic.
El 3x3 debutarà en uns Jocs Olímpics a Tòquio.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)