NBA

Marc Gasol: “A Florida nosaltres estem en una bombolla”

Bàsquet.

El jugador de Sant Boi Marc Gasol, pivot dels Raptors i president del CB Girona, ha explicat en una trobada telemàtica amb mitjans catalans i de la resta d’Espanya que ara mateix el seu equip i la resta de franquícies viuen en una autèntica bombolla mentre preparen la fase final de l’NBA. “Hem triat Florida per venir a entrenar-nos, un estat amb deu mil casos nous cada dia de coronavirus. Ens fan controls permanents i no tenim pràcticament contacte amb el món exterior, és certament una bombolla.” Aquesta situació es pot allargar més de tres mesos entre la pretemporada excepcional i els partits oficials. “El que més trobo a faltar i ho passaré malament per tot això és la família.”

Entre els jugadors de l’equip, segons ell, no hi ha por a afrontar la competició però sí un cert respecte. “Al final pel bé de tothom, sobretot per nosaltres, el que volem és jugar i aquesta lliga és molt seguida als EUA i si la podem acabar doncs millor.” Els EUA viuen, de fet, una tempesta perfecte amb el coronavirus descontrolat, les protestes contra el racisme a tot el país i un president, Donald Trump, que no sembla tenir controlada ni de bon tros la situació. “En general busquem líders que uneixin en temps difícils i que sàpiguen gestionar crisi, no que les empitjorin, però aquí i a molts altres llocs la gent té el poder de canviar un líder gràcies a les eleccions i esperem que ho facin”. Gasol també recorda que el seu propi equip fa campanya oberta contra el racisme, igual que altres franquícies i també tota l’organització d’una lliga on els afroamericans són una majoria absoluta en les plantilles.

Ivanovic i Pesic

La connexió dels diferents periodistes amb Marc Gasol ha coincidt en el temps, no en l’espai, amb la “destitució” de Pesic, un fet que no va agafar per sorpresa el pivot, que va fer el seu gran salt de qualitat sota les ordres del serbi a Girona. “En l’esport professional sempre has d’estar preparat per fer les maletes quan els resultats no són bons i més en un lloc com el Barça; estic segur que ara trobarà un altre projecte engrescador.” El botxí de Pesic és un altre vell “amic” de Gasol, Ivanovic, un entrenador que el va portar pel camí de l’amargura. “Sovint s’exageren les coses però amb el temps tots evolucionem; ell ho ha fet i jo també i no tenim cap problema.” El jugador, a més,té paraules d’elogi pel Baskonia pel triomf a l’ACB. “La seva mentalitat en la final va ser espectacular perquè amb mals percentatges de tir no van perdre mai la cara al partit.”

Respecte les possibilitats dels Raptors, defensors del títol, en la fase final Gasol és optimista. “A mi l’aturada m’ha anat bé, he fet un canvi físic que crec que serà positiu per a l’equip perquè portava molt temps sense parar. Hem perdut un jugador diferencial (Leonard) però la nostra força és sobretot mental i tenim un cos tècnic molt bo.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)