Eurolliga

Pesic, final d’etapa

ACB. El fracàs en la final de la lliga precipita la sortida del tècnic serbi, encara amb un any de contracte, i torna a centrar les mirades en Saras Jasikevicius

Al president del Barça, Josep Maria Bartomeu, se li acumulen els problemes sobre la taula. Una victòria dimarts en la lliga contra el Baskonia, un rival del tot accessible per a les grans figures blaugrana, hauria avalat la seva aposta per Pesic i per fitxar grans figures mundials. Però un mal partit en el pitjor moment ha precipitat la sortida del tècnic serbi, que encara tenia un any de contracte. Ahir a la tarda arribava l’anunci que el Barça i el tècnic havien acordat acabar el vincle contractual que els unia fins al 30 de juny del 2021.

Dues copes

Durant la segona etapa de Pesic a la banqueta del Barça, que ha estat de dos anys i mig després de la seva arribada el febrer del 2018, el tècnic ha aconseguit dues copes del Rei el 2018, a Las Palmas de Gran Canària, i el 2019, a Madrid. Amb ell l’equip blaugrana va tornar a disputar els play-off de l’Eurolliga el curs 2018/19 i aquest últim curs 2019/20 el Barça ocupava el tercer lloc de la classificació a Europa –empatat amb el segon– amb 22 triomfs i 6 derrotes abans de la cancel·lació de la temporada a causa de la pandèmia de la Covid-19.

En les dues etapes com a entrenador, Svetislav Pesic ha dirigit 322 partits oficials amb un total de 235 victòries. El seu palmarès a la banqueta del Barça és d’una Eurolliga (2003), dues lligues ACB (2003 i 2004), tres copes del Rei (2003, 2018 i 2019) i dues lligues catalanes (2018 i 2019).

En declaracions al lloc web del club, Pesic va revelar que la seva marxa ja estava decidida abans de la fase final: “Abans de començar la fase final de l’ACB, a València, vam acordar amb el club que aquesta seria la meva última temporada com a entrenador de l’equip perquè la meva feina ja estava feta i havia arribat el moment de donar entrada a una altra persona que assumís el paper d’entrenador.” El tècnic serbi se’n va satisfet de la feina feta: “Marxo orgullós de la meva feina, de la feina dels jugadors durant aquestes temporades i sempre estaré a disposició del Barça. Vull agrair l’afecte rebut per l’afició, els directius i els col·laboradors més estrets. Desitjo molts èxits al Barça.”

Amb la marxa de Pesic, totes les mirades es tornen a centrar en Saras Jasikevicius, l’objecte de desig de l’afició blaugrana. No és cap secret que la coincidència en el final de contracte de Pesic a Barcelona i de Saras a Kaunas (2021) portava a una conjunció de factors que haurien facilitat l’arribada del lituà, culer declarat i ídol al Palau, com a primer entrenador. Tot això, és clar, tenint en compte altres variables, com ara les eleccions al Barça i que el mateix tècnic lituà no s’acaba de veure treballant precisament al costat dels actuals gestors de la secció. Sinó pogués venir el curs vinent, una possibilitat seria que Pedro Martínez exercís de tècnic pont.

El Barça demana una plaça a la LEB Or per a l’equip B

El club no només treballa per configurar l’equip 2020/21, sinó per enfortir tota l’estructura. Un dels primers objectius és retornar l’equip B a la LEB Or després del descens de la temporada passada. La federació espanyola probablement respondrà afirmativament a la petició blaugrana, ja que hi ha algun equip que renunciarà a la categoria. El que ho té més magre per continuar-hi és el Marín. Els altres dos equips catalans de la categoria són el Girona, que ha fitxat Carles Marco, i el Força Lleida, que podria canviar de president aquesta mateixa setmana. El 6 de juliol es vota la continuïtat de Félix González.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)