FEB

Robert Cosialls, el tercer

Bàsquet. L’aler pivot (2,04 m, 1996) s’afegeix al capità Albert Sàbat i a l’MVP de l’equip l’última temporada, Gerard Sevillano, a la plantilla de Carles Marco per al debut en la LEB Or

Robert Cosialls (2,04 m, 1996) complirà la tercera temporada en el Bàsquet Girona. L’aler pivot va arribar a Fontajau des del seu club de formació, la UE Sant Cugat, fa dos estius, per al debut en la LEB Plata. El darrer curs ha acreditat 5 punts, 3 rebots i 5 de valoració en menys de 15 minuts a la pista, i la seva és la tercera renovació i la tercera peça confirmada. Albert Sàbat ja tenia contracte signat i l’MVP de l’equip el darrer curs, Gerard Sevillano, va renovar fa quinze dies.

“Serà el meu tercer any a Girona, i n’estic molt content, hi estic molt còmode: tot el club m’ha tractat molt bé i tenim un lligam molt bonic”, diu l’aler pivot, que fa dos anys que és a Girona després de fer el salt des de la copa Catalunya. “He evolucionat, gràcies al club, que m’ha donat les eines per anar millorant el meu joc. I ara la LEB Or serà un repte que assumeixo com el primer any a LEB Plata, amb il·lusió i amb ganes de treballar”, exposa abans d’un nou debut en una categoria superior.

Física

“He seguit la categoria i el físic es nota, però no em preocupa. Ens en sortirem com a equip, i jo personalment treballaré per posar-me en forma, i si algú és més fort miraré de fer valer recursos com la intel·ligència”, indica el dorsal 10 de l’equip gironí, que manté la seva filosofia: “Miro de treballar al màxim i ajudar l’equip, que quan estigui a la pista juguem millor.” Cosialls diu que encara no ha parlat amb Carles Marco, el que serà el seu nou tècnic i el tercer a les ordres del qual juga a Girona, després de Quim Costa i Àlex Formento. “És una categoria molt dura, que en qualsevol partit et pot guanyar qualsevol equip”, adverteix sobre la LEB Or.

“Quan feia quart de primària jugava a futbol i, al pati de l’escola, a bàsquet. Cada cop m’agradava més, i ho vaig dir al meu pare, que som d’una família de futbolers”, recorda. I continua: “Vaig fer dos anys en l’equip de l’escola i després a la UES. Hi vaig estar deu anys passant per totes les categories, d’infantil a sènior, i vam quedar tercers de copa Catalunya; no vam pujar i vaig venir a Girona.” “Fins fa dos o tres anys que vaig veure que m’hi podria dedicar, no el seguia gaire, el bàsquet”, reconeix.

Química

“És molt important estudiar. Tenia molt clar que fins que no acabés la carrera de química no em mouria de Sant Cugat, i aquí, a Girona he seguit estudiant i estic acabant un postgrau de nutrició esportiva. L’any que ve faré el màster”, explica sobre unes prioritats en consonància amb els valors del club de Marc Gasol. Del darrer curs, el de l’ascens, diu: “Teníem molt bona química, és molt important perquè es trasllada a la pista i al final el premi de pujar en aquestes circumstàncies no treu que ens ho mereixíem.”

Patrocini

L’inici de la pretemporada, aquest mes

Carles Marco assenyala les darreres setmanes d’aquest juliol com el moment en què l’equip començarà a preparar la temporada. “Recuperar les sensacions i començar a establir les bases i a conèixer-nos”, és l’objectiu que exposa el tècnic badaloní a l’Agència Efe, en què elogia el club i el seu president.“A mesura que vagin avançant les setmanes anirem veient fins on podem arribar. Serà el primer any del club a la LEB Or, però en il·lusió no ens guanyarà ningú”, assegura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)