ACB

El Barça tanca la porta al retorn de Pau Gasol

Bàsquet. Saras, en la presentació, i Bartomeu s’havien mostrat encantats amb la possibilitat de portar el pivot al Palau la propera temporada

El possible retorn de Pau Gasol al Barça va saltar a ahir tots els mitjans especialitats fins al punt que la cadena SER va anunciar un principi d’acord per dues temporades. Davant l’allau d’informacions, la pròpia secció de bàsquet del Barça va haver de sortir al pas i desmentir qualsevol acord o conversa perquè el pivot de Sant Boi jugui al club blaugrana.

Esportivament el Barça no necessita Gasol com a futur referent de la plantilla 2020/21, la primera de Saras Jasikevicius com a entrenador. Després de la renovació de Brandon Davies (2022), jugador que va fer eclosió a Kaunas sota les ordres de l’entrenador lituà, el club busca un altre center de primer nivell per substituir Ante Tomic. Això, amb tot, no hauria impedit l’arribada del pivot de Sant Boi, del qual el Barça té els drets esportius a Europa, ja que es tractaria d’una operació d’imatge amb beneplàcit de Jasikevicius. En la seva presentació Saras va dir que estaria encantat de tenir Gasol –antic company seu al Barça– a la plantilla. Bartomeu, per la seva banda, també va admetre en l’entrevista de dilluns a RAC 1 que estaria “encantat” de portar el jugador al club un altre cop.

Gasol, que va jugar el seu últim partit l’11 de març del 2019 amb els Bucks, s’està recuperant d’una lesió al peu i vol mantenir-se com a mínim un any més en actiu per poder disputar els seus cinquens Jocs Olímpics a Tòquio (2021), tot i que aquesta setmana ha fet els 40 anys. El Barça és lògicament un club idoni per afrontar la recuperació sense la pressió d’haver de ser un referent de l’equip ja que la plantilla tindrà jugadors interiors de sobra per lluitar per tots els títols.

Gasol, de fet, ja treballa actualment en certa manera per al club des de fa uns mesos. L’any passat va ser nomenat per Bartomeu assessor estratègic i ambaixador global del Barça als Estats Units.

Gairebé vint anys de l’últim partit

Fa més de dinous anys que Gasol no juga amb el Barça. L’últim partit que hi va jugar va ser el partit en què va aconseguir el títol de lliga al Palau l’equip que dirigia Aíto García Reneses (21 de juny del 2001). Gasol va ser elegit MVP d’aquella final (3-0) i va esvair qualsevol dubte dels Grizzlies, que el van triar com a número 3 del draft aquell mateix any. El Barça es va moure tard per retenir-lo o per animar el jugador a lluitar per l’Eurolliga 2001/02. La baixa de Gasol en el play-off contra el Benetton Treviso per culpa d’una apendicitis va ser decisiva en la derrota del Barça, que va perdre una gran oportunitat per fer el primer triplet ja que Gasol va arribar a la primavera en un estat de forma imperial. Cap jugador interior a Europa era capaç d’aturar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)