ACB

Calathes agafa la batuta

Bàsquet. El Barça oficialitza el principi d’acord fins al 2023 amb el base grec de 31 anys procedent del Panathinaikòs, supeditat al fet que avui superi la revisió mèdica

El Barça i el grec nascut a Florida (Estats Units) Nick Calathes han arribat a un principi d’acord per a la incorporació del jugador fins al 30 de juny del 2023. El base serà blaugrana si supera avui la revisió mèdica. Agafa el relleu del nord-americà Malcolm Delaney i Kevin Pangos és el primer fitxatge del nou Barça de Saras Jasikevicius. Segons els mitjans grecs, l’oferta blaugrana per Calathes, campió de l’Eurolliga el 2011, és de 5,5 milions pels tres anys.

Calathes, de 31 anys i 1,96 m, arriba procedent del Panathinaikòs –on va coincidir un curs al costat de Jasikevicius quan el lituà encara jugava–, club en el qual ha exercit de líder. Hi ha militat des del 2015 i ja hi havia jugat en una etapa anterior (2009-2012). També té experiència en l’NBA –es va formar en el bàsquet universitari nord-americà– i va jugar dues temporades amb els Memphis Grizzlies (2013-2015), a més de passar pel Lokomotiv Kuban rus en el curs 2012/13. Té una gran visió de joc, és hàbil en les penetracions i és eficient en defensa. El tir exterior no és la seva millor virtut, però la seva facilitat tant per connectar amb el joc interior en l’atac estàtic com per llançar rapidíssims contraatacs sovint d’una sola passada l’ha convertit en una figura en l’Eurolliga. Ho demostra el fet que va ser el millor en l’apartat d’assistències de la competició –9,11 per partit en 32 minuts– i que és el segon en l’històric. Per contra, acredita tan sols un 28,1% en tirs de camp –13,3 punts per partit–. Per estil, doncs, serà un complement del francès Thomas Heurtel, més anotador.

El tercer base, si no marxa a l’NBA, és el jove argentí Leo Bolmaro. Saras també disposa en el joc exterior de Higgins, Hanga i Kuric –renovat aquesta setmana–. Mirotic, el fitxatge estel·lar del curs passat, i els recentment renovats Davies i Oriola, a més de Smits i Pustovyi, són els efectius a la zona. El pivot pretès per substituir Ante Tomic era Jan Vesely –MVP de l’Eurolliga fa dos cursos–, que sembla que es quedarà al Fenerbahçe.

LES DADES

9,11
assistències
per partit en 32 minuts ha acreditat Calathes aquesta temporada en l’Eurolliga
13,3
punts
ha fet en la lliga europea de mitjana, amb un percentatge del 28,1% en tirs de camp

La Penya presenta oferta per Jacob Wiley

El Joventut ha presentat a l’ACB una oferta en ferm per dos anys pel pivot nord-americà Jacob Wiley (Panathinaikòs). L’Herbalife Gran Canària, que va incloure el jugador en el dret de tempteig abans de marxar de la lliga Endesa, té fins dilluns a les 12 de la nit per igualar l’oferta. En cas contrari, el pivot serà verd-i-negre. Wiley va acreditar a Canàries 16,5 punts i 5,2 rebots en 14 partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)