ACB

NICK CALATHES

La metamorfosi

Nick Calathes afirma que quan va coincidir al Panathinaikòs amb el que serà el seu nou tècnic al Barça, Sarunas Jasikevicius, l’odiava perquè cridava molt, però diu que, al seu costat, va millorar molt

El primer fitxatge del projecte de Saras es posa al seu lloc: “Mirotic és el principal jugador en els moments importants en qualsevol equip”

“Jugar en un altre país és un repte. Veient la plantilla i coneixent l’entrenador crec que hi encaixaré bé”

La presentació de Nick Calathes (1,98 m, 1989) com a nou jugador del Barça per a les següents tres temporades anava segons el guió previst del que sol ser el primer dia com el nou a l’oficina. Revisió mèdica, signatura del contracte i atenció als mitjans. Declaració d’amor al club, situant-lo al capdavant del panorama europeu i afirmant la impossibilitat de renunciar a fitxar-hi: “Si jugues a Europa el Barça és el primer equip en la llista de qualsevol jugador.” Fins que el guió salta pels aires, qüestionat pel retrobament amb Sarunas Jasikevicius, el que serà el seu tècnic i amb qui va coincidir al Panathinaikòs quan el que ha de ser l’extensió de l’entrenador lituà a la pista els pròxims cursos tenia cabellera i tot just vint anys. “Com a jugador, al principi, l’odiava. Cridava molt i donava moltes ordres. I jo era molt jove”, afirma el base nascut a Florida, fill de pare amb nacionalitat grega i nord-americana i mare irlandesa; que després de la sentència, puntualitza. “No m’adonava que només em volia ajudar a convertir-me en un millor jugador. Després ho vaig entendre i ens vam fer molt bons amics. La veritat és que s’ha convertit en un dels millors entrenadors que hi ha actualment i portarà una nova mentalitat al Barça”.

El repte

“És un repte demostrar la meva vàlua en un altre país, però en aquest equip crec que hi encaixaré molt bé, conec l’entrenador i els jugadors són molt bons”, explica el base, que serà el primer jugador de la història de la secció a dur el 99 a l’esquena. “He estat jugant a Grècia vuit anys i quan em va trucar el Barça i em va dir que em volien vaig dir ràpidament que sí”, recorda el primer fitxatge del nou projecte de Jasikevicius, que es desfà en elogis vers una entitat de primera classe i que, amb els fitxatges que ha fet les dues últimes temporades, se situa en un lloc preferent en el panorama continental. “Espero ser part d’aquest trencaclosques per arribar a convertir-nos en el millor equip d’Europa”, afirma el campió de l’Eurolliga el 2011, que tindrà com a tècnic el jugador amb més títols d’Eurolliga: 2003 amb el Barça, 2004 i 2005 amb el Maccabi i 2009 amb el Panathinaikòs.

Arribar i moldre

“El respecto molt, hi he jugat moltes vegades en contra i és un dels millors passadors d’Europa. Estic convençut que ens podrem coordinar bé i no crec que tinguem problemes per jugar junts”, diu el millor assistent de l’última Eurolliga –més de 9 per partit en 32 minuts– i el segon en l’històric sobre Thomas Heurtel, amb qui compartirà la direcció del joc. “Jugar amb Mirotic, Davies o Higgins és molt fàcil per a un base”, i insisteix sobre la qualitat que tindrà al seu voltant. Tot i que té molt clar per a qui ha de ser la pilota, quan cremi més: “Mirotic és el principal jugador i aquell al qual hem d’acudir en els moments importants. Qualsevol podria fer l’últim tir, però en Niko és el referent i tots l’hem de buscar en els moments clau.”

Pilotes fora

“Crec que el Barça treballa bé i que la situació econòmica és delicada i per això ens preocupa. Els comentaris d’altres persones es queden allà”, és la resposta de Joan Bladé, el directiu responsable de la secció, a les exagerades reaccions de Sergi Llull a les xarxes socials després de l’anunci del fitxatge de Nick Calathes. “Ni hi ha hagut moviments ni n’hi haurà”, hi afegeix el directiu sobre la hipotètica arribada de Pau Gasol a l’equip pel curs que ve. “És el nostre ambaixador estratègic als Estats Units i el seu desig, que espero que es compleixi, és arribar a jugar els Jocs.”

El director esportiu blaugrana, Nacho Rodríguez, reconeix que el club continua buscant un pivot en el mercat per substituir Ante Tomic i, Albert Soler, responsable de les seccions, es tornava a referir a la situació econòmica del club, i de la secció, en l’actual context social i econòmic; masegat per la pandèmia. “Ens afecta a tots”, reconeix després de recordar que de moment han sortit quatre jugadors i, fins ara, només n’ha arribat un; malgrat que confia que la plantilla, tot i ser més curta, tindrà la mateixa qualitat.

Sant Jordi
Calathes va alçar l’Eurolliga el 8 de maig del 2011 al Palau Sant Jordi. L’equip d’Obradovic havia eliminat el vigent campió (el Barça de Xavi Pascual) en els quarts de final deixant tirar de lluny Ricky Rubio i, en la final, va superar el Maccabi ( 70-78). Després, el nou base blaugrana va passar pel Lokomotiv Kuban (2012/13, campió de l’Eurocopa) i pels Memphis Grizzlies a l’NBA (2013-2015) abans de tornar al seu anterior club.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)