FCBQ

S’imposa la continuïtat

Bàsquet. Xavier Santaló, reelegit president de la representació territorial gironina de la federació catalana, després que la seva candidatura hagi guanyat per 28 a 15 A Peu de Pista

“Confiàvem molt en els clubs de Girona, en la feina feta aquests set anys que he estat president i en una junta que som pràcticament els mateixos”, diu Xavier Santaló, reelegit president de la representació territorial gironina de la federació catalana, després que la seva candidatura hagi guanyat per 28 a 15 A Peu de Pista que encapçalava l’exàrbitre i entrenador David Merino, que tenia com a cara més coneguda la de l’entrenador Alfred Julbe i que havia rebut el suport de Jordi Trias.

“Agraïm molt a l’altra candidatura les idees que ha aportat, n’hi ha que són molt bones i és molt positiu que això obri un diàleg i que hi hagi idees noves perquè va en benefici dels clubs de Girona”, explica el president de la gironina des del 2013, agraït amb la candidatura alternativa que ha permès als clubs escollir el seu dirigent per primer cop i per als propers quatre anys. “Ens ha ajudat a replantejar-nos coses. Aquest debat enriqueix el bàsquet gironí sens dubte.”

La previsió

“El primer any és absolutament de contingència. La imprevisibilitat de la Covid-19 ens fa treballar dia a dia. I els altres tres, consolidar els projectes de bàsquet femení, escoleta i potenciació del bàsquet gironí a tots els nivells”, són les línies mestres de Santaló per al nou mandat. “A dalt de tot tornem a estar on no hauríem d’haver deixat d’estar: a l’elit en masculí que no és ACB però gairebé i en femení. I en categories de promoció, pel nivell de fitxes que tenim i sense que se n’hagin perdut, ho hem de potenciar perquè el seu volum i la ràtio masculina-femenina, com a mínim, es mantingui”, és l’anàlisi que fa el sobre l’estat actual del bàsquet a la demarcació, amb 8.500 llicències.

EL PROTAGONISTA

Agraïm molt a l’altra candidatura les idees que ha aportat; és molt positiu que obri un diàleg, en benefici dels clubs de Girona
Tornem a estar on no hauríem d’haver deixat d’estar: a l’elit en masculí, que no és ACB però gairebé, i en femení
Xavier Santaló

La federació catalana, el 5 de setembre

Xavier Santaló és vicepresident de la federació catalana, que l’1 d’agost iniciarà el seu procés electoral amb els clubs cridats a les urnes el 5 de setembre. Ferran Aril, l’actual president després de rellevar Joan Fa, s’enfronta a unes eleccions per primer cop i tindrà com a rival A Peu de Pista, amb Joan Carles Mitjana de candidat. Santaló no és a la candidatura i exercirà la vicepresidència guanyi qui guanyi per estatuts –la segona, tercera i quarta estan assignades als presidents territorials, escollits abans–. “Si Joan Carles Mitjana ha presentat una candidatura alternativa a la meva és que no acabo de ser de la seva confiança” argumenta el gironí, que prefereix que Aril es mantingui en el càrrec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)