FEB

CARLES MARCO

ENTRENADOR DEL BÀSQUET GIRONA

“Estem fent un equip il·lusionant”

El nou entrenador del club diu que l’equip reunirà totes les característiques per ser competitiu a la LEB Or en el seu debut en la categoria

Patrocini

Carles Marco (Badalona, 1974) va ser presentat el 13 de juny com a entrenador del Girona. Ha encadenat tres setmanes d’entrenaments al juliol i ha tingut temps per imbuir-se de la filosofia del club, de col·laborar en la confecció de l’equip i, malgrat les incerteses pròpies dels temps que vivim, envia un missatge d’optimisme de cara al debut a la LEB Or.

Quina impressió li està causant el club?
Que les coses es fan bé. No crec que hi hagi cap altre equip de la LEB Or que hagi pogut fer tres setmanes d’entrenaments amb part de l’equip del curs vinent i amb gent jove. Això diu molt de l’estructura del club i del projecte.
Quina primera anàlisi fa de l’equip que s’està fent?
Estem construint un equip il·lusionant, amb gent jove que ha de créixer, jugadors de talent i homes amb més experiència que ens poden donar més pòsit en una categoria exigent. Serem novells, i això sempre costa, tot i que estic convençut que tindrem una plantilla competitiva. Després, la lliga ens posarà al lloc on ens pertoca.
El fitxatge de més impacte és Rozitis?
Amb 2,13 m, serà una referència interior important, certament. És un pivot que pot jugar al pal baix, que fa molt bé el bloqueig i continuació i va fort al rebot. Pot millorar encara més el seu impacte defensiu perquè té capacitat d’intimidació. També ens donarà experiència, però en aquest sentit també comptem amb l’Albert Sàbat, que coneix molt bé la lliga.
Hi ha uns quants jugadors que poden jugar d’alers alts o pivots baixos. Estan clars els rols?
Ens falta gent però hem intentat fer una plantilla compensada, que alguns puguin actuar en diferents posicions. Busquets és un 2-3. Sevillano també; ha jugat de pivot a la LEB Plata però a la LEB Or no ho podrà fer; Schaftenaar i Cosialls són 4 o 5 i Logan és un pivot baix que en algun moment el podem fer jugar d’exterior. Tindrem una plantilla compensada però versàtil en què els dos bases podran estar plegats a la pista. Això farà que siguem més imprevisibles quan ens facin l’scouting.
Potser es troba a faltar un especialista en el tir exterior?
Segurament ens falta un escorta d’aquestes característiques, no només que pugui ajudar-nos a obrir el camp i anotar de 3, sinó que pugui ajudar els bases o jugar el bloqueig directe. M’agradaria tenir tots els jugadors el primer dia de la pretemporada però és millor fer les coses bé, com ara, que no fer-les ràpid.
Hi ha encara massa interrogants per a la LEB Or. De fet no se sap quants equips hi haurà ni quan començarà. Com porteu aquesta incertesa?
Passa també en altres professions, com en la cultura, perquè hem de jugar en recintes tancats i no sabem si podrem fer-ho amb públic, encara. Hem de mirar de pensar en positiu i preparar-nos al màxim com hem fet aquests dies.
El sistema de competició tampoc és clar. Quin prefereix?
Una lliga regular de tots contra tots, però soc conscient que aquesta no serà una temporada normal. No m’agradaria, però, que s’aprovés un ascens limitat a només un equip. No seria just per als clubs, però no em pertoca a mi decidir-ho.
Tornant al parquet, la temporada passada l’equip tenia un estil molt agressiu i recognoscible. Quin bàsquet veurem la propera temporada?
Depenent de les capacitats tècniques i físiques dels nostres jugadores jugarem d’una manera o una altra, però hem de tenir clars uns principis fonamentals i els hem de projectar nosaltres i tota la base. Hem de ser agressius, hem de lluitar per totes les pilotes, defensar bé, tancar el rebot i poder córrer, que són els pilars per fer un bàsquet atractiu. També és clau passar-nos bé la pilota i jugar amb els espais per obrir el camp. Volem enganxar la gent pensant també que cal guanyar partits.
Ha tingut molts entrenadors i n’ha conegut encara més. Amb quins s’identifica més?
Quan reflexiones veus les coses bones de cadascun. Ara em venen al cap Aíto i Manel Comas. A banda del joc, també compta la filosofia i com portar un grup. He estat ajudant de tècnics que són referents a l’ACB com Jaume Ponsarnau i Pedro Martínez, que també m’han marcat, però sempre dic que és bo no copiar sinó extreure les coses bones i millorar les que no m’han agradat tant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)