Eurolliga

Calathes porta el timó

Bàsquet. El nou base blaugrana (17 punts) lidera la remuntada del Barça de Saras en l’últim quart en un partit típic de pretemporada amb pèrdues i molts detalls encara per polir

BARÇA 89 UCAM 84

BARÇA:Hanga (2), Smits (1), Heurtel (12), Claver (7), Davies (16) –cinc inicial–, Bolmaro (4), Pustovyi, Badji, Oriola (9), Martínez (2), Mirotic (8), Calathes (17) i Brancou (3). 9 triples (2 Smits, 3 Heurtel, 1 Claver i 3 Calathes). 30/36 tirs lliures.UCAM:Radovic, Lima (15), Strawberry (6), Rojas (9), Frankamp (23) –cinc inicial–, Davis (6), Townes (2), Malmanis, Jok (9), Dileo (12) i Cate. 10 triples (1 Jok, 1 Rojas, 3 Frankamp, 1 Strawberry, 4 Dileo). 18/24 tirs lliures.PARCIALS:24-25, 30-41; 58-65 i 89-84.

El Barça de Saras va encadenar a Barris Nord la segona victòria de la pretemporada, aquesta vegada contra l’UCAM Múrcia, equip que va dominar clarament el partit en els tres primers quarts. Calathes (17 punts), com en el partit contra el MoraBanc, va tornar a erigir-se en el líder de l’equip en els darrers minuts i va marcar el camí de la remuntada amb dos triples i un dos més un que van ser clau per capgirar la dinàmica i el resultat.

A les baixes ja conegudes de Higgins i Abrines s’hi va afegir la de Kuric, amb un cop al cap, tots ells jugadors exteriors. Saras, doncs, va donar molts minuts als joves Bolmaro, Sergi Martínez i Brancou, que van patir de valent per l’encert del base Frankamp (23 punts), màxim anotador de l’última lliga grega i que pot ser una de les sensacions a l’ACB aquesta temporada.

L’equip també va patir de valent sota les cistelles amb un gran domini dels murcians en el rebot ofensiu amb Lima com a factor desequilibrant. En aquest sentit, Pustovyi va tornar a decebre i la fórmula de jugar amb dos quatres (Claver i Smits) tampoc va donar grans resultats. Davies, això sí, va fer-se valer els minuts que va estar a la pista i va sostenir l’equip en els pitjors minuts del tercer quart, quan els blaugrana van arribar a perdre d’onze (40-51). Mirotic tampoc va tenir el seu dia i, tot i la multitud de proves, Saras va acabar posant en el parquet en els últims minuts els seus jugadors més experts per mirar d’aixecar el partit. Les pèrdues de pilota també van passar factura en molts minuts. El partit es va acabar resolent amb dos triples d’Heurtel (83-80) i Calathes (86-82) en els dos minuts finals.

Derbi a Badalona

El Barça continua avui la seva pretemporada amb un partit ben especial al Palau Olímpic contra la Penya (20.00 h). Serà el primer partit de nou Barça de Saras contra la Penya de Tomic i Ribas, exjugadors del club.

El Barça juga aquest vespre a Badalona contra la Penya el tercer partit de Saras

Oriola és el nou capità

El jugador de Tàrrega Pierre Oriola (1992) és el nou capità del Barça de bàsquet per a la temporada 2020/21. L’acompanyaran Adam Hanga i Nikola Mirotic, que completen el trio de capitans de l’equip que dirigeix Sarunas Jasikevicius. El pivot, que va arribar al club el 2017, ha estat el segon capità de l’equip les dues últimes temporades i agafa el relleu d’Ante Tomic, que ha fitxat pel Joventut. Oriola ha jugat un total de 189 partits amb el Barça, entre la lliga ACB i l’Eurolliga, en les tres temporades que ha vestit la samarreta blaugrana. A més, aquest estiu va renovar el seu contracte fins al 30 de juny del 2024.