FCBQ

Una final que ja és un clàssic

Lliga Catalana ACB. El Barça, que pot enlairar el primer títol de Calathes i Jasikevicius, juga avui contra el MoraBanc (21.30 h) en la quarta final consecutiva en què es veuen les cares

22-1

títols

del Barça i Andorra

La 41a edició de la Lliga Catalana viurà aquest vespre al Palau Blaugrana (21.30 h, Esport3) l’edició més excepcional perquè per primera vegada no hi haurà públic, una cosa que podria canviar demà perquè s’espera que hi hagi l’aprovació per part del Consell Superior d’Esports del protocol a seguir en partits d’elit. Però de moment avui els aficionats del bàsquet ho hauran de seguir per televisió o pel transistor –només hi caben 15 periodistes mantenint les distàncies.

El favorit és, com quasi sempre, el Barça que en el palmarès està molt lluny del MoraBanc. Els blaugrana han guanyat 22 títols mentre que els del Principat només un –el 2018, precisament contra el Barça–. També han aixecat la copa la Penya (11 edicions), el Manresa (2), el Girona (2) i el Lleida (2). Serà la primera oportunitat que Jasikevicius com a tècnic i Calathes com a líder aixequin el primer títol com a blaugrana. La setmana vinent juguen la semifinal de la supercopa ACB contra el Baskonia i el matx d’avui serà una molt bona prova de foc. El tècnic lituà ja va deixar fora de la convocatòria Sergi Martínez i Badji perquè juguessin els sèniors. Va tenir un paper testimonial Papi Brancou i s’espera que jugui poc perquè hi ha un títol en joc. El MoraBanc, però, arriba amb ambició. Tot i la baixa de Diagné està en creixement. La final d’avui és una repetició del primer amistós que van disputar el Barça i el MoraBanc a Encamp, on els blaugrana es van imposar (90-82). Els andorrans van perdre contra el Baxi Manresa (92-74) i va guanyar la Penya divendres (77-75). El Barça va superar els andorrans, també el Múrcia a Lleida (89-84) i la Penya al Palau Olímpic (75-68). Els blaugrana, amb tot, són els favorits.

Patrocini

Estrena oficial de Ferran Aril com a president

La Lliga Catalana, una competició organitzada per la federació catalana, s’ha tirat endavant sent pionera abans d’arribar la supercopa ACB, l’ACB o les competicions europees si es juguen. Ferran Aril, que va ser reelegit president de la FCBQ fins al 2024, tindrà avui l’honor de donar la copa al campió havent guanyat les seves primeres eleccions com a president.

La Penya i el Manresa juguen pel tercer lloc

A dos quarts de cinc de la tarda, i també en directe per Esport3, es disputarà el partit pel tercer i quart lloc entre el Joventut i el Baxi Manresa. Històricament no es jugava el partit pel tercer lloc, però aquesta edició ha canviat per culpa de la Covid-19. Els ajuntaments que pagaven per organitzar amistosos de pretemporada s’han fet enrere perquè no podien recuperar la inversió al no haver-hi públic. És el curs en què els equips hauran disputat menys partits amistosos de pretemporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)