FEB

Senyals d’identitat

Lliga Femenina. L’Uni escombra el Gernika a Fontajau en una gran exhibició defensiva i amb un recital ofensiu d’Eldebrink i Reisingerová, cada vegada més referents en el joc de l’equip

SPAR UNI 60 GERNIKA 41

SPAR UNI:Elonu, Palau (4), Vasic (5), Eldebrink (14), Reisingerova (20) –cinc inicial–, Araújo (4), Labuckiene (10), Bagaria, Soler i Ferrari (3). 21/40 de 2. 5/21 triples (3 Eldebrink, 1 Vasic, 1 Ferrari). 3/9 tirs lliures. 38 rebots (9 Araújo). 11 assistències (5 Palau). 70 valoració (16 Reisingerová).GERNIKA:Cornelius, Bjorklund (6), Roundtree (9), Colhado (6), Buch (5) –cinc incial–, Lo Sylla (6), Díez (3), Arrojo, Alberdi, Ginzo (4) i Aritztimuño. 14/43 de 2. 3/14 triples (1 Buch, 1 Bjorklund, 1 Díez). 4/10 tirs lliures. 26 rebots (8 Lo Sylla). 10 assistències (2 Arrojo). 19 valoració (10 Lo Sylla).PARCIALS:15-10, 15-6 (30-16); 22-10 (52-26), 8-15 (60-41).PÚBLIC:Un miler de seguidors, seguint els protocols sanitaris.

La propera (07-10-20)

Zamarat-Cadí Ia Seu; Perf. Avenida-Araski; Estudiantes-Al-Qázeres; IDK Guipúscoa-Promete; Gernika-Ensino; Gran Canària-Spar Girona; Casademont-Bembibre; La Laguna-València

L’Spar Uni va sumar contra el Gernika el tercer triomf en la lliga i ho va fer exhibint alguns dels trets que ja li comencen a ser característics aquesta temporada, començant pel domini imperial que exerceix Reisingerová sota les anelles (20 punts i 6 rebots) i acabant per la influència cada vegada més determinant en el joc ofensiu d’Eldebrink, imparable quan s’ho proposa. A diferència del debut a Fontajau, l’equip sí que va defensar sense pietat i els errors ofensius, que n’hi va haver, van quedar sepultats pel domini absolut en el rebot i el bloqueig de les visitants (6 punts en el tercer quart). El partit de Colhado i Buch en va ser el millor exemple.

L’equip va començar endollat i anant per feina amb dues bones accions, cistella de Palau i triple de Vasic. Amb tot, no ho va tenir fàcil per escapar-se contra un rival molt enganxós al principi i que va trobar en Roundtree (6 punts en els primers minuts) el seu referent. Les gironines, erràtiques en el triple (1 de 5), ràpidament van trobar el filó que calia explotar. Primer Reisingerová i, posteriorment, una explosiva Labuckiene van deixar en evidència les seves defensores, tant Colhado com Lo Sylla. Els seus vuit punts i el control del rebot van compensar les pèrdues, sobretot en transició, i les errades en el tir. L’equip es va mantenir ferm en defensa i va deixar les basques amb poques idees i sense encert.

El segon quart va començar tal com havia acabat el primer, pilotes a Labuckiene i la center lituana demostrant sobre el parquet que no ha vingut a Girona a figurar (19-10). Eldebrink i Ferrari no veien cistella des del triple, però el Gernika encara ho passava pitjor en atac i no podia pescar ni un rebot davant l’omnipresència d’Araújo, exercint de Dennis Rodman als dos costats de la pista. Després de fallar tres triples seguits, Ferrari finalment va fer diana i l’Uni va arribar a la franja dels deu punts (22-12) contra un Gernika ja col·lapsat. Va tornar Reisingerová (11 punts i 5 rebots en el descans) i no en va tenir ni per començar amb Colhado, a la qual va enviar amb tres faltes a la banqueta (26-13). Només dues cistelles de joc van ser capaces d’anotar les basques, que tampoc tenien punteria des del tir lliure. L’Uni no se’n va anar de més de vint perquè va fallar algunes cistelles senzilles, el mal percentatge en els tirs lliures i per algunes pilotes que, literalment, van sortir de dins de la cistella.

El duo dinàmic

Eldebrink i Reisingerová van convertit el partit, finalment, en un festival en la segona part. La sueca, des de fora, i la txeca, des de dins, van obrir en canal la defensa del Gernika, que en un tres i no res va veure la magnitud de la tragèdia (43-19) mentre els escollits per ser a Fontajau xalaven de valent. Després del segon triple d’Eldebrink, que havia encadenat prèviament dues penetracions per l’esquerra plenes de classe i potència, la diferència va arribar al seu pic (50-24) contra un rival que ja havia tret la bandera blanca feia minuts.

En l’últim quart, amb tot decidit, l’Uni va abaixar el ritme. Èric Surís ho va aprofitar per donar minuts a Júlia Soler i fer debutar aquesta temporada Núria Bagaria. El Gernika, ja alliberat del malson dels 30 minuts anteriors, va tallar l’hemorràgia però la gent va continuar gaudint amb accions individuals d’Eldebrink, Araújo i Reisingerová, el nou trident de Fontajau.

30
punts.
Són els que van anotar entre Reisingerová i Labuckiene sota l’anella del Gernika.
L’equip va creixent en tots els aspectes, ens coneixem més i en els dos últims partits hem fet grans passos endavant
Èric Surís
Des de la defensa hem dominat el partit; l’havíem treballat molt perquè havíem tingut problemes en els partits anteriors