Eurolliga

El Barça també sap guanyar sense Mirotic (66-71)

Bàsquet.

El Barça ha obtingut la segona victòria a l’Eurolliga imposant-se a domicili al València (66-71) tot i la baixa de Mirotic, positiu per coronavirus. Smits, el seu substitut, ha fet el seu millor partit com a blaugrana (15 punts i 7 rebots) i Calathes (14 punts i 5 assistències) ha tornat a donar una lliçó de com liderar un equip des de la posició de base. Un parcial de 0-16 entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim ha trencat el partit.

El Barça, amb un cinc atípic i Hanga de base, s’ha encomanat a Smits des del primer minut, però en l’intercanvi de cops hi ha sortit perdent perquè Dubljevic les ha clavat de tot arreu i Williams també ha estat. Saras, en veure 18 punts en contra en només cinc minuts, ha aturat el partit. L’entrada de Calathes ha canviat la dinàmica del duel i el Barça finalment ha ofegat el joc ofensiu dels locals però a l’altra cistella els tiradors, Abrines i Kuric –que tornava a l’equip després de la seva operació– no han estat encertats. Saras ha fet debutar Sergi Martínez en la posició de 4.

En el segon quart ha continuat el recital d’Smits (13 punts, amb tres triples i cap error) però l’equip ha estat inconstant en atac i malgrat algunes accions puntuals brillants ha sobreviscut per la defensa i el rebot. Ha concedit, a més, pèrdues absurdes, com la de l’última jugada, quan tenia possibilitats d’igualar o remuntar abans del descans (35-33).

En la represa Calathes ha trencat la defensa local fàcilment. Un triple d’Abrines (44-46) ha rellançant definitivament els blaugrana, que després d’una esmaixada d’Oriola (44-59) han aconseguit la seva màxima diferència. Els locals han intentat reaccionar amb orgull i s’han acostat 62-57, però el Barça no ha perdut el cap.