Eurolliga

Sense Mirotic també poden

Bàsquet. Eurolliga. Smits (15 punts i 7 rebots) agafa el relleu del montenegrí, baixa per coronavirus, i el Barça, aplicat en defensa, s’endú un meritori triomf de la pista del València

València 66 barça 71

VALÈNCIA:Prepelic (6), Kalinic (13), Dubljevic (13), Williams (7) –cinc inicial–, Marinkovic (3), Labeyrie (5), Tobey (2), San Emeterio (3) i Hermannsson (1). 18/34 de 2. 8/26 triples (2 Kalinic, 1 Marinkovic, 1 Labeyrie, 1 Dubljevic, 1 Vives, 1 San Emeterior, 1 Williams). 6/9 tirs lliures. 30 rebots (8 Dubljevic). 16 assistències (5 Prepelic). 69 valoració (20 Dubljevic).BARÇA:Davies (11), Hanga (2), Smits (15), Higgins (10), Claver (4) –cinc incial–, Heurtel, Oriola (4), Abrines (11), Martínez, Kuric i Calathes (14). 23/35 de 2. 7/23 triples (3 Smits, 3 Abrines, 1 Higgins). 4/8 tirs lliures. 32 rebots (7 Smits). 19 assistències (5 Calathes). 79 valoració (23 Smits).PARCIALS:19-16, 16-17 (35-33); 9-21 (44-54) i 22-17 (66-71).

El Barça va sumar a València la seva victòria a l’Eurolliga tot i la baixa de Mirotic, positiu per coronavirus. Smits, el seu substitut natural, va fer el millor partit com a blaugrana (15 punts, 7 rebots i cap tir fallat). Calathes (14 punts i 5 assistències), sortint de la banqueta, va canviar la cara de l’equip i va tornar a donar una lliçó de com liderar un equip des de la posició de base. Un parcial de 0-16 en els millors minuts d’Abrines entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim van trencat el partit.

Els blaugrana, amb un cinc atípic i Hanga de base, es van encomanar a Smits des del primer minut, però en l’intercanvi de cops hi van sortir perdent perquè Dubljevic les clavava de tot arreu i Williams també va estar entonat. Saras, en veure 18 punts en contra en només cinc minuts, va aturar el partit. L’entrada de Calathes va canviar la dinàmica del duel i el Barça finalment va ofegar el joc ofensiu dels locals però a l’altra cistella els tiradors, Abrines, Claver i Kuric –que tornava a l’equip després de la seva operació–, no estaven encertats. Saras va fer debutar Sergi Martínez en la posició de 4.

En el segon quart va continuar el recital de Smits (13 punts, amb tres triples i cap error) però l’equip va ser inconstant en atac, va concedir pèrdues i, malgrat algunes accions puntuals brillants, va sobreviure per la defensa i el rebot.

Després de la represa Calathes va trencar la defensa local, que es va anar desfent. Un triple d’Abrines (44-46) va rellançar definitivament els blaugrana, que després d’una esmaixada d’Oriola (44-59) van assolir la seva màxima diferència (44-59). Els locals, que aspiraven a posar-se líders, van treure l’orgull i després de dos triples seguits de Kalinic (60-66) van creure en la remuntada perquè hi havia temps. El Barça, tot i certes imprecisions, no va perdre el cap i Davies va acabar sentenciant quan va fer el 62-69.