Eurolliga

En la pròrroga però una més

Bàsquet. Eurolliga. El Barça, amb Higgins (24 punts) fent de líder sense Mirotic, doblega un dur Panathinaikòs que porta a l’extrem els de Jasikevicius, i els referents fan un pas endavant

barça 97 pao 89

FC BARCELONA:Hanga (6), Higgins (24), Abrines, Smits (4), Davies (20) -cinc inicial-, Bolmaro, Heurtel (7), Pustovyi (1), Oriola (6). Sergi Martínez (1), Kuric (14) i Calathes (14). 19/36 de 2. 13/31 triples (4 Calathes, 4 Kuric, 2 Higgins, 2 Hanga i 1 Heurtel). 20/24 lliures. 40 rebots (7 Higgins). 21 assistències (6 Calathes) i 105 de valoració (26 Higgins).PANATINAIKÒS:Sykes, Foster (24), Papapetrou (8), Auguste (2), Mitolgou (16) -cinc inicial-, Papagiannis (2), Kaselakis (5), Nedovic (15), White, Bentil i Sant-Roos (17). 16/35 de 2. 14/37 triples (5 Nedovic, 4 Sant-Roos, 4 Foster i 1 Mitolgou). 15/19 lliures. 30 rebots (12 Mitoglou). 22 assistències (5 Sant-Roos) i 90 de valoració (28 Mitoglou).PARCIALS:13-18, 23-17 (36-35); 22-23 (58-58) i 17-17 (75-75). 22-14 (97-89).

xx

Text

TEXT

El Barça no només és Mirotic. Ja ho va demostrar a València i ho va tornar a fer ahir contra un Panatinaikòs molt travat a qui no va poder doblegar fins a la pròrroga. Higgins (24 punts) es va erigir com el gran líder que necessitaven els blaugrana, i al seu costat van fer un pas endavant Calathes, Davis, Kuric i Hanga en la pròrroga. Chapeau també per a Jasikevicius, que va apostar per Sergi Martínez 14 minuts a pista en minuts determinants. El de Rubí va estar sensacional tot i pecar de rookie en l’acció que va fer una personal en el triple que forçava la pròrroga i que va anotar els tres tirs lliures. Però patint el barça també sap guanyar.

El Barça va sortir adormit i amb poca intensitat i el PAO ho va aprofitar per obrir forat en el marcador amb el gegant Papagiannis condicionant els atacs blaugrana amb la seva intimidació (4-15). Jasikevicius va començar amb Hanga de base però ràpidament va posar a pista Calathes, que jugava contra el seu exequip en un partit especial. El grec va canviar totalment la dinàmica dels seus, i quatre triples consecutius seus i de Kuric van donar el màxim avantatge als blaugrana (29-24).

Mitoglou i Foster

Però no van aprofitar l’embranzida per obrir més forat en el marcador i coincidint amb la lesió d’Abrines –esquinç al turmell dret– el PAO va retallar la renda amb Foster (16 punts) i Mitoglou, un dels millors del matx (8 rebots), com a referents. Al descans, tot obert (36-35).

En el segon temps, els grecs semblava que posessin contra les cordes el Barça quan van agafar 11 punts de renda (44-55). Però va aparèixer Higgins per liderar els blaugrana i fer un parcial de 18-3 (62-58). Es va entrar en un final igualat en què tres tirs lliures del PAO a 7,8 segons del final van forçar la pròrroga, perquè Higgins en l’última acció va errar un triple molt forçat. En el temps afegit, Hanga, amb dos triples, i Kuric, amb un altre, van enfonsar la resistència d’un PAO que no té res a veure amb els grans equips que han tingut anys enrere, però molt físics i competitius.

Barça-Madrid sense públic?

El club blaugrana tenia la intenció de demanar a la Generalitat fer un pla per poder deixar entrar gent en el clàssic de divendres, però les noves mesures anunciades pel gobern català han fet desestimar un informe per saber quanta gent podria entrar. El Barça intentarà fer-ho, però no per divendres.

Lesió d’Abrines i Claver és baixa

L’aler blaugrana es va torçar el turmell dret i va haver de deixar de jugar. Inicialment l’hi van embenar però va veure que no podia continuar. Té un esquinç, i avui li faran proves. Qui tampoc va jugar va ser Claver, amb un problema de fasciïtis plantar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)