FEB

El Girona debuta amb derrota a la LEB Or (77-83)

Bàsquet.

El Girona ha perdut contra l’Alacant en l’estrena del club a la LEB Or. I això que l’equip gironí, malgrat anar 12 avall al segon quart i a remolc gairebé sempre s’ha posat a dos punts amb el triple de Sàbat (77-79) a 39 segons.

Sevillano amb 14 ha estat el màxim anotador local i Justin Pitts un autèntic botxí amb 27 (4/6 triples).

Ryan Logan ha fet la primera cistella (2-0) quan feia 14 segons que el Girona jugava a la categoria. Però Llompart de tres de seguida ha posat l’Alacant per davant i amb un altre triple i un dos més un de seguida ha establert un marge considerable (6-15). Pels vermells set jugadors anotaven al primer quart (17-23, Faye) però només Font més d’un cop i amb l’efectivitat com a diferència: 6/16 de dos per 6/7 alacantí, amb 6-11 en el rebot.

Llorca, en la segona unitat, s’ha començat a posar la grada a la butxaca forçant i enllaçant dues accions al segon quart (26-33) abans que una recuperació de l’aler acabés amb Sevillano forçant el temps mort visitant a 4:46 pel descans (28-35).

Rozitis s’ha estrenat amb el 30-35 però ha comès la tercera després i Pep Busquets ajustava més el marcador (32-35). Logan dos cops amb Font al tir lliure entremig i la millora en defensa han permès Sevi, també després de recuperació,posar-se per davant (40-39) per segon cop a 41,5 segons per la mitja part peròPitts, amb el seu catorzè punt, feia el 42-44 abans de la mitja part.

Llorca ha fet la primera cistella local al tercer quart, quan s’havien jugat gairebé tres minuts (44-48) i Pep Busquets el primer triple només sortir al parquet (49-53). Logan amb una acció de força i un altre triple reduïa la diferència (54-56) però entre ofensius i tirs lliures.

Sevillano, fent volar el seu defensor i forçant els 24 segons en defensa donava energia als vermells, que encaixaven un triple de camp propi de Pitts (19è punt) per tancar el tercer quart (58-63) amb un gerro d’aigua freda.

Garcia ha anotat el 61-65 quan a l’Alacant ja li havien assenyalat tres antiesportives i Busquets ha obligat el tècnic visitant a aturar el partit a 7:14 (63-67).

Schaftenaar de tres i Sevillano al contraatac han empatat a 68 i, sense center – Rozitis amb quatre–, el Girona s’obria en atac: 73-73 Busquets al triple, replicat per Pitts (4/6 triples, 27è punt) a 4 minuts. Sàbat li ha forçat la cinquena a 2:58 i Rozitis ha tornat per Schaftenaar, però ha fallat dues accions i Pep Busquets ha fet la cinquena en la següent possessió. Per l’Alacant, en canvi, Gjuroski feia el 74-79 a 1:56.

Sàbat ha fet creure Fontajau en el triomf amb el seu primer triple a 39 segons (77-79) i amb cinc petits –Logan i Font a dins– en defensa Galan feia el 77-81 a 17,4 segons.

Sàbat ha volgut forçar el 3+1 però els àrbitres no han assenyalat res i a 7 segons Llompart sentenciava de tir liure (77-83).