Eurolliga

SERGI MARTÍNEZ

Genial ‘@Sergimaco’

Sergi Martínez (21 anys), el mini d’11 anys arribat de Rubí per mitjà del seu germà, treu el nas gràcies a Jasikevicius i demostra que té lloc a l’ACB

sergi Martínez (10/5/1999, Rubí), estudiant en línia de disseny i creacions digitals, podria disputar avui el seu primer clàssic amb la samarreta del Barça, un somni fet realitat per a un xaval que fa 11 anys que és a can Barça, des que va deixar el seu Rubí natal. El seu germà David, el curs passat al Barberà d’EBA, té tres anys més, i és qui va arrossegar el Sergi cap a can Barça, on ell ja jugava.

El seu Twitter és @Sergimaco, una anècdota que no és per la seva bellesa sinó perquè va posar les dues inicials dels seus cognoms –Martínez i Costa– i li va quedar així. Va començar sent mini i va escalar fins al primer equip. Va destacar en totes les categories inferiors i amb les seleccions. Un estiu, però, va renunciar a la selecció sub-20 per marxar als Estats Units a continuar treballant. Ho va fer a l’equip UNC Greensboro Spartans durant 25 dies de treball tècnic i físic. Després de viure amb l’argentí Bolmaro acabat d’aterrar, tots dos van viure una experiència única: debutar. Ja feia un temps que havia deixat l’institut a Rubí per estudiar a la Masia per tenir més temps per centrar-se en el bàsquet. Si una cosa té el Sergi és humilitat i és molt familiar, l’entorn també l’ajuda a portar-lo bé.

Jasikevicius ha demostrat que es pot ser gran a Europa i apostar per la gent del planter encara que no siguin Gasol o Navarro. Que poden tenir un mínim de protagonisme. És cert que les circumstàncies han facilitat que hagi tingut l’oportunitat i el lituà ho ha fet. Sergi Martínez estava com un nen amb vambes noves: “Al final tot el treball té recompensa, però encara queda molt camí per lluitar; en Saras ha sigut molt clar amb mi, vol que sigui un jugador sòlid i jo faré el que ell em mana, donant el 100% i deixant-hi la pell.” Quan tots els jugadors estiguin disponibles, en Sergi podria tornar al Barça B, a la LEB Plata, perquè el que necessita és jugar, però lluitarà per tornar a estar amb els grans. Treballant per ser un 3 sòlid, perquè sent un 4 a Europa és complicat. I refusant propostes d’altres clubs per continuar creixent aquí. El que segur que ja ha demostrat és que a l’ACB hi té lloc. Veurem si en el futur també en té en el Barça, no només com a rookie.

18,4
minuts
de mitjana ha disputat Sergi Martínez en els últims tres partits: PAO (14:17), Guipúscoa (25) i Baskonia (16).
2022
contracte
fins quan té signat Sergi Martínez. Li queda un curs més de blaugrana com a mínim
14,3
de valoració
va fer la temporada passada a LEB Plata, amb 12 punts, 6 rebots i 2,4 assistències
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)