FEB

Cimera de talent a Fontajau

Bàsquet. L’Spar Girona afronta el primer gran partit del curs contra el València (19 h), un duel amb plantilles de somni entre dos dels tres equips que no han perdut encara en la lliga

El colofó és Chelsea Gray, com ha demostrat en els dos partits que ha jugat en menys d’una setmana. O l’estat de gràcia de Maria Araújo dimecres a La Laguna (20 punts, 14 rebots i 33 de valoració).

El talent que ha aconseguit reunir els dos darrers cursos l’Spar Girona, des de Palau fins a Vasic, inimaginable quan les gironines s’havien de resignar a encadenar derrotes amb l’Avenida en la lluita pels títols FEB, només és superat per la constel·lació d’estrelles que hi ha al València. És el seu tercer curs a la lliga i aspira –hi està obligat– a entrar en la pugna. D’aquí ve l’inici 6-0.

El poder econòmic del club de Paco Roig permet reclutar jugadores de referència a les seleccions espanyoles, com ara Queralt Casas i Leticia Romero l’estiu passat o Cristina Ouviña i Laura Gil aquest. Raquel Carrera (1,88 m, 2001), botxí de l’Uni amb l’Araski a Palau en plena crisi pel Glòria, torna després d’un curs cedida al costat de jugadores de nivell d’Eurolliga com Rebeca Allen i Marie Güllich (Gdynia) o Celeste Trahan-Davis (Castor Braine). Encara en horari d’estiu, i sense pretemporada normal –l’únic amistós que tenia l’Spar era a València i es va anul·lar hores abans per la manca d’efectius a la plantilla gironina–, el duel potser no estarà a l’altura del que poden oferir les protagonistes quan estiguin conjuntades. Però és una cita que el bon aficionat no es pot perdre (en directe a @BaloncestoESP).

“És un partit atractiu, d’alt nivell i hem de treballar per estar a l’altura els 40 minuts”, diu Èric Surís, que marca el treball defensiu com el camí de creixement de l’Uni, que ha guanyat sis cops el València de Rubén Burgos –el seu assistent a la FEB en la selecció sub-20–: quatre en la lliga regular i dos en la copa, en els quarts a Vitòria i en la semifinal a Salamanca.

ELS ANTECEDENTS

0
derrotes
en 6 partits du l’Uni contra el València en els dos darrers cursos: 4 partits de lliga i 2 de copa
Patrocini

Queralt Casas i el parèntesi de set anys i mig

Queralt Casas (1992), formada al GEiEG després de començar al Pompeu Fabra, torna a Fontajau en partit de la Lliga Femenina després de més de set anys i mig. Galatasaray (2014/15), Nantes (2015/16), Landes (2016/17) i Carolo i Sopron (2018/19) són els clubs en què va jugar després de deixar el Rivas, amb qui va guanyar la lliga el 2014, havent passat abans pel Segle XXI i el Saragossa. Aquell darrer curs no va jugar el partit que tancava la fase regular (59-63) per una intervenció en un dit de la mà dreta el dia que Frida Eldebrink, ara a l’Spar Girona, anotava 18 punts (4/5 triples). En el primer curs al Rivas, va anotar 6 punts en 22 minuts sortint de la banqueta a Fontajau (61-63) el 26 de gener del 2013. El curs passat l’Uni-València va coincidir amb l’Open Day i per això les taronges no van venir a Girona en la tornada de la bescanonina a la lliga. En la competició europea sí que ha jugat a Girona en aquests set anys i mig. Va ser amb el Landes en l’Eurocopa, el 19 d’octubre del 2017: 12 punts i 13 de valoració en 34 minuts (78-47).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)