FEB

A batzegades no n’hi ha prou

Bàsquet. L’Spar Uni perd la imbatibilitat a la lliga a Fontajau contra un rival més regular i sòlid que presenta la seva candidatura al títol en un segon quart letal (10-24)

SPAR UNI 58 VALÈNCIA 68

SPAR UNI:Vasic (7), Eldebrink (7), Arújo (10), Gray (10) –cinc inicial–, Elonu (6), Palau (5), Labuckiene (3) i Ferrari. 19/40 de 2. 3/10 triples (1 Palau, 1 Araújo, 1 Eldebrink). 11/14 tirs lliures. 22 rebots (9 Araújo). 5 assistències (3 Gray). 54 valoració (15 Araújo).VALÈNCIA:Ouviña (2), Allen (11), Casas (4), Gil (10), Gulich (6) –cinc inicial–, Gómez, Romero (5), Juskaite (7), Carrera (13) i Trahan (10). 19/36 de 2. 5/12 triples (1 Allen, 2 Kuskaite, 1 Romero, 1 Carrera). 15/18 tirs lliures. 19 rebots (Gulich). 8 assistències (3 Ouviña). 59 valoració (17 Carrera).PARCIALS:17-11, 10-24, 15-12 i 16-21.PÚBLIC:Uns mil aficionats.

6 1 5 373 440

L’Spar Uni va encaixar a Fontajau la primera derrota a la lliga contra un rival directe, el València (58-68), que manté la imbatibilitat al campionat (7-0), igual que l’Avenida. Un segon quart per oblidar (10-24) va decantar un partit en què les d’Èric Surís van fer un bon primer quart, fins i tot donant espectacle. En el pitjor moment l’equip va aixecar el vol i va completar una bona remuntada (53-52), però en el tram final les visitants, liderades per la jove pivot Raquel Carrera (13 punts), van ser més consistents. Araújo (10 punts i 9 rebots) va tornar a mostrar el seu bon nivell, però en els moments delicats es va trobar a faltar una referent contra un rival que va moure molt bé les peces d’una plantilla que, com ja s’ha dit, aspira a tot.

Gray es va estrenar en la posició de titular amb un festival de màgia en els primers minuts, que es va traduir en cistelles i assistències inversemblants que van provocar crits d’admiració a la graderia i van permetre a l’equip marcar el ritme del partit contra un rival inicialment tocat després d’un parcial de 9-0 que va rematar Vasic amb una cistella fàcil (15-6). En defensa l’equip va dominar el rebot i no va permetre segons tirs a les visitants, però malgrat bones transicions va trobar a faltar l’encert en el triple (0 de 3) per ampliar el marge de seguretat.

El València va pujar les línies defensives en el segon quart i, després d’un triple de Romero (21-18), va encadenar un 0-9 que va capgirar el resultat amb Trahan (10 punts) mostrant tot el seu poder sota les anelles. Ni Araújo es va veure amb cor de frenar-la. El retorn de Gray a la pista no va canviar la dinàmica, tot i l’esforç de Reisengerová, molt motivada contra el seu equip. Sense encert de fora, el València es va anar protegint cada vegada més dins la zona amb certa permissivitat dels àrbitres, i Queralt Casas, que portava set anys sense jugar un partit a Fontajau, va clavar dues cistelles letals de fora, la segona molt celebrada, en els darrers instants que van posar la màxima diferència a favor de les visitants. (27-35).

En la represa van seguir els problemes. Un triple d’Allen va disparar el València (29-40) i Reisingerová va acabar a la banqueta amb quatre faltes. Eldebrink finalment va clavar el primer triple (36-42), però l’equip continuava sense controlar les pèrdues i suant sang per fer cada cistella.

Un dos més u de Labuckiene va iniciar el gran canvi, que es va confirmar amb un triple sobre la botzina de Palau (42-47). Quedava un món i en l’inici del darrer quart l’Uni va allargar la ratxa a un parcial de 14-0 que iniciava un nou partit (50-47). L’equip, amb tot, no va saber gestionar la situació ni amb el retorn de Gray, molt ben defensada aquesta vegada. Va atacar sense les idees clares i, a sota, Gil i sobretot la jove Carrera van acabar sentenciant.

Hem tingut massa alts i baixos; ens ha faltat agressivitat per tenir més continuïtat en el joc