FEB

Sàbat guia el Girona en el primer triomf a LEB Or (78-81)

Bàsquet.

Albert Sàbat és el protagonista de la primera victòria del Girona a la LEB Or, en la segona jornada i el primer partit lluny de Fontajau. Perquè ha fet 6/7 triples al primer quart i ha acabat amb 24 punts (6/8) en 21 minuts després de jugar tot el primer quart i fent els quatre darrers punts del Girona, quan la pilota cremava més (suspensió i tirs lliures).

Albert Sàbat sense error en dos minuts i mig ja duia tres triples (3-11) i mantenia sempre per davant els gironins malgrat la defensa especial que ja li feien els rivals, desesperats amb l’encert del llagosterenc (17-22) després del seu sisè cop en set intents..

Llorca al contraatac, de tres, mantenia el Girona per davant al segon quart (24-27) ) assistit per Dani Garcia, que feia el 24-29 també en un mal balanç dels locals. Faye s’acostava a la màxima (24-31) però un 7-0 permetia el Palma empatar i posar-se per davant per primer cop amb triple de McDonell (36-35). Cosialls, també de tres i entrant a jugar la darrera possessió, permetia el Girona marxar al vestidor per davant (41-42) tot i haver anat 4 avall (41-37) i el 22-10 en el rebot.

Llorca, a l’equip inicial al tercer quart, ha rebut una tècnica i després ha fet el seu segon triple (44-45). Font al contraatac assistit per Logan completava un 0-6 que obligava el tècnic local a aturar el partit amb 51-57 a 4:37. Faye, assistit per Sàbat (55-59) i Garcia (59-64) i defensant el base local en el canvi al bloqueig ha permès el Girona acabar el tercer quart per davant.

Díaz a 7:42 i en el segon contraatac seguit del Palma després de pèrdua gironina empatava a 66 i obligava Carles Marco a aturar el partit.La pausa ha resultat i Sevillano amb dues accions posava els vermelles per davant (66-70).

Ronnie Harrell de tres posava els negres per davant (71-70) i Llorca amb una acció de força responia si bé l’aler entrava en el duel (73-72). També per força, i de manera individual, Logan feia el 73-74 i Dani Garcia –amb Sàbat de dos– al límit de la possessió feia el 73-77. Farrell encara tenia la mà calenta per respondre amb el seu 22è punt (76-77) i una altra pèrdua gironina, acompanyada de mal balanç, permetia el Palma fer el 78-77 a 1:29 (McDonell).

Rozitis a l’últim minut ha fallat a menys d’un pam del cèrcol i Sàbat, en suspensió a 19 segons, feia el 78-79 assumint la responsabilitat

Harrell, en canvi, ha patinat a 3,7 segons quan es disposava a jugar-se la darrera pilota i Sàbat, ha fet 2/2 de 4,60 al final (78-81).