ACB

El Barça supera l’Andorra (82-71) en la tornada de Mirotic

Bàsquet. L’aler pivot montenegrí ha contribuït al triomf blaugrana amb 14 punts

El Barça ha segellat la seva cinquena victòria a la lliga ACB a costa del Morabanc Andorra (82-71) en la tornada de Nikola Mirotic a les pistes després d’haver passat la Covid-19. El triomf blaugrana ha estat coral, però l’aler pivot montenegrí, amb 14 punts, ha estat un dels destacats en el balanç ofensiu, juntament amb Roland Smits (15), Brandon Davies (12) i Nick Calathes, autor de 12 assistències.

Els primers minuts han estat anivellats amb un interessant duel de Brandon Davies i Tyson Pérez sota l’anella. El conjunt blaugrana ha anat ajustant la defensa i gràcies a un minut final d’inspiració, amb triple inclòs d’Heurtel, ha obert la primera escletxa en el resultat (19-12). Nikola Mirotic ha reaparegut al tram final del primer quart, però ha estat en el segon quan ha començat a exhibir el seu catàleg habitual de recursos, amb 7 punts gairebé consecutius. L’equip de Saras Jasikevicius, més efectiu en els triples (6 de 10) i dominant en el rebot (16 a 12), ha arribat al descans manant per 41-30 davant un Andorra, amb excessives pèrdues de pilota (9).

Després de la represa, el Barça ha aprofitat un col·lapse momentani de l’Andorra per eixamplar la diferència amb un parcial de 7-0. L’equip blaugrana continuava inspirat en els triples, Calathes no parava de fer assistències als seus companys i ha aconseguit un màxim avantatge de 18 punts (56-38) després d’una jugada de 2+1 d’Oriola. L’Andorra, però, ha reaccionat, ha tornat el parcial de 0-7 als blaugrana i de la mà de Hannah i Llovet ha pogut guanyar el parcial (22-24) per afrontar l’últim quart amb menys de 10 punts de desavantatge (63-54). La remuntada visitant ha continuat a l’inici de l’últim període, amb cistelles de Paulí i Llovet que deixant al conjunt d’Ibon Navarro a només 5 punts dels blaugrana (63-58). Jasikevicius ha demanat temps mort, Mirotic ha sortit al rescat i el Barça ha tornat a posar la directa amb un parcial de 15-4 (78-62). L’equip blaugrana ja no ha hagut de tornar a patir pel resultat després d’una altra gran actuació en defensa.