Eurolliga

Izmit, la porta d’Europa

Eurolliga. L’Spar Uni es juga a Turquia l’accés a l’Eurolliga contra l’ASC Sepsi romanès, un rival teòricament inferior, però que s’ha reforçat per fer front a un repte històric per als dos clubs

L’Spar Uni juga aquesta tarda (18.00 h, Esport 3) un partit que obligatòriament marcarà la temporada. Una victòria contra el campió de Romania, l’ASC Sepsi, col·locarà l’equip en la fase de grups de l’Eurolliga, al costat de les grans potències continentals. A més, una victòria permetria al club ser l’amfitrió d’una de les quatre bombolles en què s’estructura aquesta temporada la competició. Esperen l’Uni el Iekaterinburg rus, el Riga letó i l’Schio italià. Una derrota avui enviaria l’equip de Surís a jugar l’Eurocopa.

L’Uni està concentrat des de diumenge a Izmit, un gran centre industrial a la banda oriental d’Istanbul que serà la seu dels dos partits de la fase de qualificació. Surís ha pogut fer sessions dobles i totes les jugadores estan disponibles per afrontar un matx en què les gironines, sobre el paper, són les grans favorites, per noms i també per experiència, ja que les romaneses no han jugat mai una Eurolliga.

La jugadora de referència de les romaneses és l’alera Andra Mandache (39 anys), que en fa 15 va disputar la lliga espanyola amb l’Extrugasa. Com moltes de les seves companyes és una rodamón del bàsquet, amb protagonisme sobretot a la lliga italiana, a les files del Reyer Venècia. En el joc interior destaca una altra exjugadora del Reyer, l’eslovaca Marie Ruzickova (1m90), una veterana (34 anys) que va jugar també una temporada al Perpinyà. En el joc exterior destaca la nord-americana Rebekah Gardner, fitxada expressament per a aquesta eliminatòria, una alera que va fer una pretemporada amb les Chicago Sky (2017) i que és coneguda sobretot per les seves actuacions en l’Eurocopa amb l’Ankara turc, equip amb el qual va anotar 18 punts per partit fa dues temporades. L’altra nord-americana de l’equip, Rebecca Tobin, és la seva pivot més alta (1m95) i va jugar el curs passat quatre partits a l’Eurolliga amb el Castor belga (5,5 punts i 7,8 rebots). En la posició de base la seva jugadora més rellevant és la grega Pavlopoulou, també nova aquest any després de dues temporades a l’Olympiacòs.

Una plantilla, en definitiva, dos esglaons per sota de la de l’Uni, que, malgrat la derrota contra el València a Fontajau (58-68), ja ha demostrat aquest curs que és capaç de dominar totes les facetes del joc, i encara més amb l’arribada de Chelsea Gray. Surís, tot i això, alerta dels perills d’un partit com aquest: “L’arbitratge és diferent, hi haurà més contacte, el joc és més físic i elles s’han reforçat. Serà difícil.”

LA XIFRA

4
lligues
són les que ha guanyat el club romanès en l’última dècada al seu país.
Haurem d’estar molt ficades en el partit i marcar el nostre ritme des de la defensa
Èric Surís
entrenador de l’Spar uni
Hi ha molt en joc i ho sabem; aquests dies hem mirat de canviar de xip i l’equip està bé per afrontar el repte
Patrocini

Gray: “Tinc un assumpte pendent”

En una entrevista al lloc web de l’Eurolliga, Chelsea Gray ha parlat del seu fitxatge pel Girona i de com veu la temporada. “Girona és increïble. Tenia grans records de la ciutat, del club i dels seguidors. La veritat és que no em veia marxant dels Estats Units amb la pandèmia, però l’Uni va trucar a la porta i em van venir els grans records de la ciutat i per això vaig decidir tornar.” La base admet que la seva primera etapa al club va ser massa curta. “La sensació és que tenia un assumpte pendent a Girona i per això el partit contra el Sepsi és tan important. Estic emocionada per poder-lo jugar.”

Respecte a les mesures de seguretat i els protocols dels partits, als EUA i ara a Europa, Gray ho té clar: “La prioritat número 1 és que tothom estigui segur fins i tot quan viatgem amb avió.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)