Eurolliga

El Barça guanya a Vitòria amb un 0-11 en els tres minuts finals

Bàsquet.

El Barça ha sumat la cinquena victòria a l’Eurolliga en un final del tot imprevist. Quan l’equip, que ha fet un partit irregular, semblava tenir-ho tot perdut (71-63) s’ha aixecat i de la mà de Mirotic, Kuric i Abrines, que ha fet la cistella definitiva a 45 segons. El montenegrí (18 punts i 7 rebots) ha estat determinant en el seu retorn a la competició europea.

Els jugadors venien escaldats del primer quart a Múrcia i han tingut molt present l’actitud defensiva per evitar que el partit es descontrolés, hàbitat en què el Baskonia es troba més còmode. Hanga i Bolmaro s’han rellevat per aturar Vildoza però han faltat idees en atac fins que Calathes i Mirotic ha entrat en acció per col·locar la màxima diferència del primer quart (10-15). Els locals no s’han deixat impressionar, sobretot Henry que ha trobat cistelles fàcils per igualar el matx (19-20).

En el segon quart Saras ha apostat per Heurtel i el francès ha respòs amb assistències i bones cistelles. Un triple del francès ha col·locat els blaugrana en la rampa de llançament (29-36) però l’aparició inesperada del gegant Fall –8 punts en un tres i no res– ha tornat la igualtat al partit. Abrines ha tornat a disparar amb encert (31-39) però els locals, amb els seus jugadors més lluitadors a la pista, s’ha tornat a refer abans del descans aprofitant errors i males decisions en atac. (37-39).

El tercer quart ha estat una reedició dels anteriors. El Barça, tot i les pèrdues, s’ha fet fort a dins amb un Mirotic esplèndid i després d’una brillant transició de Calathes rematada per Oriola la diferència s’ha tornat a acostar als deu punts j(48-56). Un cúmul d’errors, alguns imperdonables, han permès, però, que el Baskonia hagi no només entrat al partit sinó completar en l’inici dels últims deu minuts la seva remuntada particular amb un parcial de 19-2 (67-58). L’actitud dels jugadors d’Ivanovic ha tret literalment de la pista el Barça, desastrós en atac i impotent en defensa fins i tot per tancar mínimament el rebot defensiu.

Saras ha anat fent canvis però la primera cistella a l’últim quart, un triple d’Abrines, no ha arribat fins que es portaven jugats sis minuts (69-61). Això ha revitalitzat l’equip, que s’ha posat a treballar en defensa i amb un 0-11 rematat per una recuperació i esmaixada d’Abrines ha col·locat el 71-72 amb 45 segons per jugar. Els bascos han tingut la victòria en els últims segons per Henry ha fallat una penetració i Mirotic ha taponat Peters en l’últim segon.