Eurolliga

Mirotic surt al rescat

Bàsquet. Eurolliga. El montenegrí clava el tap decisiu en el darrer segon després que l’equip s’aixequi de la lona quan els bascos ho tenien, amb 71-60 i tres minuts de joc, tot a favor

BASKONIA 71 BARÇA 72

BASKONIA:Vildoza (8), Jekiri (10), Dragic (15), Giedraitis (4), Polonara (14) –cinc inicial–, Henry (8), Sedekerskis (1), Diop, Fall (11), Peters i Kurucs. 21/37 de 2. 5/18 triples (2 Dragic, 2 Polonara, 1 Vildoza). 14/21 tirs lliures. 29 rebots (8 Henry). 21 assistències (7 Henry). 76 valoració (20 Polonara).BARÇA:Davies (12), Hanga (5), Smits (2), Abrines (10), Higgins (2) –cinc inicial–, Bolmaro (3), Heurtel (5), Oriola (4), Martínez, Kuric (9), Mirotic (18) i Calathes (2). 21/42 de 2. 6/18 triples (2 Abrines, 1 Kuric, 1 Bolmaro, 1 Heurtel, 1 Mirotic). 12/15 tirs lliures. 29 rebots (7 Mirotic). 18 assistències (6 Calathes). 71 valoració (27 Mirotic).PARCIALS:19-20, 18-19 (37-39); 19-19 (56-58), 15-14 (71-72).

El Barça se’n va sortir a Vitòria amb final del tot imprevist. Quan l’equip semblava tenir-ho tot perdut (71-61), es va aixecar sota el guiatge de Mirotic, Kuric i Abrines, amb un 2-14 de parcial en els tres minuts finals. El montenegrí (18 punts i 7 rebots) va evitar l’últim llançament dels bascos amb un tap sobre el tir de Peters.

De sortida el Barça va mirar d’evitar que el partit es descontrolés, hàbitat en què el Baskonia es troba més còmode. Hanga i Bolmaro es van rellevar sobre Vildoza, però en atac només la connexió Calathes i Mirotic va tenir les idees clares. En el segon quart, Saras va apostar per Heurtel, i el francès va respondre amb assistències i bones cistelles. Un triple seu va col·locar els blaugrana en la rampa de llançament (29-36), però l’aparició inesperada del gegant Fall –8 punts en un tres i no res– va igualar les forces. Abrines va tornar a disparar amb encert (31-39), però la lluita incansable dels locals i els errors del Barça ho van deixar tot obert (37-39).

El tercer quart va ser una reedició dels anteriors. El Barça, tot i les pèrdues, es va fer fort a dins gràcies a Mirotic, esplèndid, i després d’una brillant transició de Calathes rematada per Oriola la diferència es va a acostar als deu punts (48-56). Un cúmul d’errors, alguns d’imperdonables, van donar aire un altre cop al Baskonia, que no només va entrar en el partit sinó que va completar en l’inici dels últims deu minuts la seva remuntada particular amb un parcial de 19-2 (67-58). L’actitud dels jugadors d’Ivanovic va treure literalment de la pista el Barça, desastrós en atac i impotent en defensa fins i tot per tancar mínimament el rebot davant de Polonara, immens, i Jekiri.

Saras va anar fent canvis, però la primera cistella en l’últim quart, un triple d’Abrines, no va arribar fins que ja s’havien jugat sis minuts (69-61). Això va revitalitzar l’equip, que es va posar a treballar en defensa i amb un 0-11 rematat per una recuperació i esmaixada d’Abrines va col·locar el 71-72 amb 45 segons per jugar. Els bascos van tenir la victòria en els últims segons, però Henry va errar en una penetració i Mirotic va fer un tap a Peters en l’últim segon.