ACB

Amb 15 minuts en fan prou

Bàsquet. El Barça liquida l’Estudiantes amb un inici de partit devastador (17-43) i Saras ho aprofita per donar minuts a Pustovyi, que s’envalenteix

ESTUDIANTES 78 BARÇA 92

MOVISTAR ESTUDIANTES:Brown (19), Roberson (16), Arteaga (9), Gentile (6), Giedraitis (9) –cinc inicial–, Solá, Domínguez, Avramovic (12), Cvetovic, Djurisic (2) i Delgado (5). 19/43 de 2. 11/31 triples (5 Brown, 4 Roberson, 2 Giedraitis). 7/8 tirs lliures. 39 rebots (10 Arteaga). 15 assistències (6 Roberson). 70 valoració (24 Roberson).BARÇA:Abrines (6), Higgins (7), Calathes, Mirotic (14), Oriola (11) –cinc inicial–, Bolmaro (5), Smits (15), Martínez (2), Heurtel (3), Hanga (5) i Kuric (6). 18/34 de 2. 11/25 triples. (4 Mirotic, 2 Brines, 2 Kuric, 1 Smits, 1 Bolmaro). 23/33 tirs lliures. 37 rebots (6 Smits). 22 assistències (6 Heurtel). 116 valoració (23 Pustovyi).PARCIALS:14-25, 13-23 (27-48); 25-24 (52-72), 26-20 (78-92).

El Barça manté la línia dels últims partits i ahir en va fer prou amb quinze minuts memorables per deixar sobre la lona l’Estudiantes (17-43), atropellat per un tren d’alta velocitat en plena marxa. Va ser un minirecital en majúscules, ja que els elements que hi van intervenir van ser corals. En atac, els triples d’Abrines, Kuric i Mirotic (set sense cap error), i la connexió entre Calathes i Heurtel amb Oriola, implacable sota les anelles tant en el joc estàtic com en la transició, van obrir en canal la defensa local, que va acabar traient la bandera blanca.

L’Estudiantes va ser fidel al seu joc i va abusar del triple, però quan va obrir els ulls en el segon quart va veure que allò podria ser tot un drama. Amb el partit en una nova dimensió, en la segona part, Jasikevicius va donar molts minuts a Pustovyi, que sense Davies es va envalentir sota les anelles (18 punts, rècord amb el Barça) aprofitant que els companys el van buscar descaradament. També va aprofitar la seva superioritat física sobre els pivots locals Smits, cada vegada més consolidat en el seu rol. Els locals van maquillar el resultat a còpia de triples (Brown i Roberson, sobretot), i Bolmaro i Sergi Martínez, de tres, també van tenir molts minuts.