Eurolliga

Saras encaixa les peces

Eurolliga. El Barça fa el millor inici de l’Eurolliga des del 2016 amb un equip que ha recuperat el respecte dels seus rivals pel talent en atac i l’activitat i l’actitud defensiva

El bàsquet continental està en una situació extremament complicada pel perill de contagi de la Covid-19, fet que ha obligat i obligarà a suspendre partits de l’Eurolliga i també de l’Eurocopa. Una cosa, amb tot, ja ha quedat clara des de l’inici de la competició, l’1 d’octubre: el Barça ha recuperat el prestigi i el respecte que havia perdut a Europa després d’una de les etapes més fosques de la secció del club. El curs passat, amb l’arribada de jugadors com Mirotic, Abrines, Higgins i Davies, es va posar la primera pedra sota les ordres de Pesic, però la suspensió de l’Eurolliga va impedir que l’equip demostrés tot el seu potencial en una final a 4.

Ara, amb Saras Jasikevicius a la banqueta, les peces semblen encaixar més bé que mai després que l’equip no només lideri la fase regular sinó que hagi igualat el seu millor inici en la competició des del 2016 (7-1). La victòria de dijous contra el Fenerbahçe (97-55) és la segona diferència a favor més gran dels blaugrana a Europa. El rècord es manté en el partit contra la Cibona del 2005/06 (97-53). L’equip, a més, acabava de guanyar a la pista de l’Alba de 36 (67-103). El protagonisme contra els turcs al Palau va ser per jugadors que van sortir de la banqueta: Kuric, que va batre el seu rècord anotador a l’Eurolliga amb un 7 de 8 triples (25 punts), i Smits, que també va superar el seu sostre de punts (20) i de valoració (23).

L’equip, que també ha superat altres grans de l’Eurolliga al Palau (CSKA i Madrid), és el màxim anotador (80,4 punts per partit) i el millor defensor (68,2) de la competició. L’activitat física defensiva que mantenen durant els 40 minuts tots els jugadors és determinant, amb especialistes del planter com Bolmaro i Sergi Martínez. Les rotacions constants de Saras faciliten una pressió alta i una defensa d’intercanvis incansable en què Oriola i Davies, els dos centers, participen constantment en dos contra uns en posicions exteriors i recuperen la posició a sota en un instant, fet que sovint ofusca l’atac dels rivals.

En l’aspecte ofensiu, l’estat de gràcia d’Abrines (20/40 triples), la visió de Calathes (7 assistències per partit), els recursos infinits de Mirotic (23,6 de valoració), a dins i a fora, i la grapa de Higgins, són evidentment decisius, però el problema per a l’equip rival són les rotacions del Barça, perquè Heurtel, Kuric i Smits també tenen pólvora, com va tastar el Fenerbahçe.

L’equip, en plena efervescència, rep aquest vespre el Betis al Palau (20.45 h) a l’ACB, competició en què ja no pot badar més (8-2) perquè el Madrid ha començat amb un 10-0).

18 equips
sense propera
20/40
Triples.
L’encert i el bon estat de forma d’Abrines han estat clau pel rendiment de l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)