FEB

El president posa deures

Bàsquet. Marc Gasol se’n va als EUA demanant als jugadors del Girona que s’esforcin més i que tinguin mentalitat col·lectiva per revertir la situació actual

Marc Gasol, president del Bàsquet Girona, és un dels jugadors del moment a l’NBA pel seu fitxatge pels Lakers, els campions del 2020, on compartirà vestidor amb LeBron James i Anthony Davis. Abans de volar als EUA, però, Gasol va participar en un xat a Instagram amb seguidors del Bàsquet Girona, on va mostrar certa preocupació pel rendiment de l’equip en el seu debut a la LEB Or: una victòria i cinc derrotes. En aquest sentit, té molt clares quines són les mancances de l’equip que dirigeix Carles Marco després dels primers partits: “Ens cal sobretot més consistència en defensa; quan millorem aquest aspecte també ho farem en els altres perquè els jugadors es contagiaran els uns als altres.”

Gasol també demana paciència perquè tota l’estructura de l’equip és nova i fa referència a un fet que considera rellevant. “Som un club jove, però l’escut ja pesa molt i veig com els jugadors ja noten certa responsabilitat a l’hora de defensar-lo”, assenyala el president, que també reclama que cada jugador pensi més en l’equip que no pas en ell mateix. “Han de tenir clar que l’atac comença en la defensa, d’aquí parteix tot, i pensar amb una mentalitat col·lectiva, com poden ajudar el grup”, insisteix Gasol, que no entra a valorar a fons la possibilitat de reforçar la plantilla, sobretot el joc interior. “És una possibilitat que sempre tenim sobre la taula amb el director esportiu. Ja ho veurem.” Gasol, que s’afegeix sempre que pot als entrenaments del primer equip, ha admès que aquesta setmana, abans del descans per les finestres FIBA, ha vist els jugadors especialment emprenyats. “Ells són els primers a rebel·lar-se contra aquesta situació. Segur que ens en sortirem.” El president tampoc va poder precisar quan es reobrirà Fontajau al públic.

El número 14

Marc Gasol també va explicar la principal raó del seu fitxatge pels Lakers: “Guanyar s’ha convertit en una addicció i els Lakers són, a banda d’una franquícia històrica, un equip guanyador”, ha assenyalat el jugador en un xat amb seguidors al compte d’Instagram del Bàsquet Girona.

“He gaudit molt a Toronto, però és un equip que ja havia tocat sostre i els nostres camins s’havien de separar; el fet que l’equip no continuï a la ciutat tampoc ajudava a fer que em plantegés continuar-hi”, ha precisat el pivot de Sant Boi, que ha reconegut que ha triat el dorsal 14 perquè era el que portava el seu pare quan jugava a la UE Gaudí.

LES FRASES

Ens cal més consistència en defensa, quan millorem en aquest aspecte també ho farem en els altres
Som un club jove, però els jugadors ja senten la responsabilitat de l’escut que porten
Marc Gasol
President del bàsquet girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)