FEB

PEP BUSQUETS

ALER DEL BÀSQUET GIRONA

“Tothom ho veu: ens costa”

“Hem de canviar el xip i, sense posar-nos pressió, fer el bàsquet que sabem”

“Tothom té ganes que la ciutat recuperi el bàsquet del màxim nivell, ho sap i ho vol repetir. Però de pressió no en tenim, la gent ens dona suport”

Els MVP
“Mirarem de tallar-ho al més aviat possible. N’estem fent gairebé un per jornada, ho sabem”, reconeix Pep Busquets sobre aquesta dada. Lluís Costa (35), del Granada, és l’últim i abans, Luis Parejo (34), de l’Osca; Jacobo Díaz, del Palma (29), i Justin Pitts (27), de l’Alacant, eren els millors de la jornada contra el Girona.
Patrocini

Pep Busquets (Granollers, 1999) és el tercer jugador en minuts –darrere de Sàbat i Logan– i punts –el capità i Font– del Girona en l’inici de la lliga, sense partit aquesta setmana i amb l’equip amb 1-5. “Ens cal sobretot més consistència en defensa; quan millorem en aquest aspecte també ho farem en els altres”, és el diagnòstic, d’abans-d’ahir, del president del club.

Els han arribat les paraules de Marc Gasol? Què li semblen?
Sí, i és totalment cert. És per on es comença i durant els partits tenim alguns moments en què tenim una mena de lapsus, que normalment són defensius, i fa que ens treguin un avantatge considerable i que després ens costi tornar a entrar en el partit.
Des que el presenten el tenim com l’especialista defensiu...
Els últims anys he mirat de millorar-ho al màxim. Tothom ho veu, que hi ha moments que un es deixa un rebot, a l’altre li fan una porta enrere... Ens costa fer 40 minuts bons en defensa, i és el que s’ha de treballar perquè a partir d’allà començarà a arribar la resta. L’atac, si fas bones defenses, acabarà sortint sol.
No es pot tornar a enrere, però potser la derrota a casa contra l’Almansa, la tercera que enllacen a Fontajau, és la que fa mal?
Tant de bo l’haguéssim guanyat. També a Osca, que era bastant vital. Ara el que hem de fer és anar pel del Múrcia i guanyar els que venen després. Podem complir els objectius però hem de canviar el xip i, sense posar-nos pressió, fer el bàsquet que sabem, el que estem entrenant.
Cada setmana ho diu, Carles Marco, que s’entrenen tan bé. El fet que sigui una plantilla tan nova, lligat amb la defensa, pot ser una de les explicacions?
Podria ser, ens està costant una mica més agafar aquest ritme com a equip. En la pretemporada semblava que ho teníem però quan ha començat la lliga ens hem adonat que ens falta, per jugar 40 minuts al nostre nivell.
Els pot haver perjudicat no perdre cap amistós i acabar amb el títol de la lliga catalana.
No et diré que no, i potser perdre’n algun ens hauria fet pensar que en començar la lliga no seria tan fàcil. Els vam guanyar i ara que han passat aquests partits ja veiem que haurem de canviar alguna cosa.
El joc interior, sobretot amb el paper de Rozitis fins ara, és el punt feble de l’equip?
Si t’hi pares a pensar, és veritat que no va començar al seu nivell, però ara està agafant el seu ritme. I hi ha partits en què és un i després és l’altre, també bases o alers. Hi ha hagut partits bons i dolents de tothom i això és el que potser ens ha fet perdre; no n’hi ha hagut cap en què tots hàgim estat bé. No recriminaria res a ningú; hem de fer pinya i jugar tots al nostre nivell.
Tenen el Múrcia, la setmana que ve a casa, i després visiten el Canoe, que té 1-5 com vostès i reben el Lleida (2-3)...
Són tots tres molt importants, per veure cap a on anirem en la segona volta. Els hem d’afrontar tots tres com una final.
Torno al principi. Deia Marc Gasol que, tot i ser un club jove, els jugadors poden notar el pes de l’escut. Vostè, que està cedit per la Penya, creu que pot ser així?
Tots tenim motes ganes que vagi bé. Des dels jugadors fins a l’staff. Tothom té ganes que la ciutat recuperi el bàsquet del màxim nivell, tothom ho sap i ho vol repetir. Però de pressió no en tenim, la gent ens dona suport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)