Eurolliga

L’Spar Girona acaba patint al final contra el TTT Riga (79-81)

Bàsquet. La base del Riga Jessica Thomas ha tingut el triple per guanyar a l’últim segon

L’Spar Girona ha guanyat el primer partit de l’Eurolliga amb un tir lliure de Chelsea Gray a 14 segons que el Riga hauria pogut capgirar amb Thomas als darrers segons després que els erros de l’Uni permetessin les letones lligar un parcial de 14-1.

Fred

El Riga ha començat millor (5-0 triple d’Udodenko fent sortir Reisingerová i 12-5 triple de Klakocka) i era Labuckiene amb sis punts seguits, assistida per Gray i Palau i després d’ofensiu de Vasic que empatava a 16 amb la barcelonina aportant intenistat des de la rotació. Però el triple de Kreslina (3/6 a0/2) permetia les blanques picar primer al tercer quart (21-20).

El segon quart era una altra història, amb la quarta falta gironina a 7:13 (6-1 al primer quart) i el primer bàsquet després: Laksa de 6,75 m 24-20. Klakocka de tres establia la màxima (28-20), que arribava a deu amb Laksa de sota el cèrcol després de recuperació al servei gironí i, el parcial, d’11-2 (32-22 a 5:22).

Punt d’inflexió

Els dos temps morts del tècnic del Riga han trencat la ratxa, perquè Vasic feia el primer triple gironí davant zona (32-25) entre el primer a 5:22 i el segon a 4:58. L’Uni forçava després 8 segons i Elonu assistida per Vasic de camp propi el 32-28 amb l’addicional. La connexió, ara a la línia de fons, tallava un 5-0 amb triple a tauler letó (39-32) i Vasic agafava la responsabilitat abans que Eldebrink amb triple després de pressió de l’Uni i trepitjant el 6,75 després fes el 41-40 abans de la mitja part.

Vasic als 18 segons de tres, Eldebrink de 6,75 m al minut i la sèrbia en suspensió lligaven el 0-10 des del segon quart amb què les gironines tenien els primers avantatges.

Dues pèrdues i un rebot mal tancat han permès el Riga empatar a 52 amb un 7-0 i a 58 amb dos triples –Palau per l’Uni entremig– abans que l’intercanvi de tirs lliures afavorís les vermelles al final del tercer quart (61-62).

Eldebrink de tres establia una nova màxima a l’inici del darrer quart (61-71) i l’escorta, assistida per Gray després d’antiesportiva, deixava en 0-12 el parcial a 6:39 (61-74 temps mort letó). Ferrari, al quart intent, s’ha estrenat de 6,75 m a 4:49 (65-77 temps mort visitant).

Julbe, sense cinc feia estona, ha apostat per Vasic amb Elonu a dins i el Riga ha lligat un 11-1 a 1:10 que feia treure Reisingerová al costat de la sèrbia i a 45 segons. Thomas ha fet el 79-80 i, amb Gray 1/2 al tir lliure, ha tingut el triple del triomf, amb 80-80 per error en el marcador de Fontajau, que ha fallat.