Eurolliga

Un altre festival del Iekaterinburg a Fontajau (104-71)

Bàsquet.

Una vertadera llàstima que els bons aficionats no hagin pogut accedir a Fontajau per presenciar un equip que meravella no només pel talent de les seves jugadores sinó també per com executen el bàsquet com un joc col·lectiu. Aquesta tarda n’ha rebut les conseqüències el TTT Riga (104-71), que per moments ha vist sobre la seva defensa una tempesta perfecta.

Stewart i Jones han liderat l’ofensiva en el primer quart amb 17 dels 29 punts de l’equip, que ha arribat a manar 22-5.En el segon s’han afegit a la festa Laia Torrens i Vadeeva, imparables a camp obert i en defensa tancada. En un obrir i tancar d’ulls les letones han vist la magnitud de la tragèdia (46-22). Hi ha hagut un alto el foc en el bàndol rus, sobretot en defensa perquè en atac han clavat quatre triples més (6 de 8 al descans).

En el tercer quart s’ha arribat a una màxima diferència de 26 (80-54) amb Stewart, a mig gas, demostrant perquè va ser l’MVP de les finals de la WNBA. En els darrers minuts defenses toves i, sobretot, que ningú prengués mal davant la superioritat russa. Stewart (22 punts, Quigley (20), Jones (19) i Torrens (16) han estat les màximes anotades.

Per acabar-ho d’adobar, el gallec Miguel Méndez podrà incorporar probablement al seu equip per a la propera bombolla la seva pivot més diferencial Brittney Griner (2m03). Tampoc ha necessitat en cap partit Emma Messeman, que va arribar més tard que les seves companyes a Girona després d’haver passat una quarantena.