Eurolliga

L’Spar Girona tomba l’Schio en un partidàs a Fontajau (85-81)

Eurolliga.

L’Spar Girona ha completat aquesta nit la bombolla de Fontajau amb una victòria clau i heroica contra el Famila Schio italià que el deixa per primer cop a les portes dels quarts de final de l’Eurolliga. Les d’Alfred Julbe, que se n’ha sortit en el seu primer gran repte de la temporada, hauran de rematar la feina en la segona volta d’aquesta primera fase, però sortiran amb avantatge respecte a les campiones italianes, que han comptat amb una excepcional actuació de Gruda (28 punts i 11 rebots). Per les gironines Vasic (16 punts), que ha anotat les dues cistelles finals, ha estat absolutament determinant tot i jugar tot el darrer quart amb 4 faltes.

El partit ha començat a un ritme vertiginós i amb un intercanvi de cistelles que semblava no tenir aturador. Gruda, amb la seva elegància letal, ha estat imperial sota la cistella (8 punts) en tres minuts i juntament amb Sottana ha permès les italianes escapar-se de 5 (12-17). L’Uni, amb tot, no s’ha deixat intimidar i ha trobat les seves pròpies vies cap a la cistella italiana amb accions individuals brillants de Reisingerova, Araújo i Gray. Amb els minuts l’equip ha millorat el to defensiu i just en l’últim atac del primer quart Labuckiene ha pescat un rebot ofensiu que ha donat el primer avantatge a l’equip (23-21).

L’Uni, tot i el silenci ambiental, ha sortit encara més endollat en el segon quart, sobretot Vasic, que amb dues cistelles seguides de pur talent (29-21) ha obligat el tècnic de les italianes a aturar el partit. Els dos equips han apujat les defenses i el joc s’ha enfangat. Els àrbitres han penalitzat l’esforç defensiu de l’Uni amb un grapat de faltes, inclosa la tercera de Gray, que ha permès a les italianes sobreviure des del tir lliure (14 dels 18 punts en el segon quart des dels 4,6 metres) mentre les de Julbe han anat trobant diferents solucions en atac per mantenir la iniciativa, com un triple sobre la botzina de possessió d’Araújo (37-29), Julia fent-se lloc sota el cèrcol (39-32) o una espectacular cistella de Laia a anella passada (46-37). Gruda, sense fer tan soroll com en el primer quart, ha acabat els primers vint minuts amb 16 punts.

L’Schio ha activat Achonwa a la represa però la resposta d’Araújo i Laia Palau, que s’ha fet amb el control del joc, ha estat immediata. Dues accions brillants de la base han col·locat la màxima diferència (55-45), però el joc no ha tingut continuïtat i les italianes amb un 2-13 han girat la truita (57-58) un altre cop amb Gruda fent de les seves prop de la cistella. Gray, a més, ha tornat a la banqueta amb quatre faltes. Oma, amb dos tirs lliures, just abans de l’inici de l’últim quart ha situat les gironines un altre cop a davant (61-60), però les italianes ja havien sobreviscut al seu pitjor moment.

En els darrers minuts l’Uni ha viscut moments delicats, com ara l’eliminació de Gray, una tècnica a Julbe, la quarta de Vasic i veure’s per sota en el marcador (69-70). Palau i Vasic, però, han ofert tot un màster de com acabar guanyant un partit amb tot en contra. Una cistella de la sèrbia ha col·locat el 83-81 a 30 segons del final i ella mateixa ha penetrat per fer el 85-81 definitiu. L’equip ha saludat a les grades imaginant l’ovació que hauria rebut en una nit com aquesta.