FEB

Guaita què fan ara...

Bàsquet. L’Spar Girona supera el cuer sense problemes amb un 12-0 i un 13-0 en el segon quart (36-11) i, amb les cames pesades, deixa que la segona meitat sigui un passatemps (36-36)

SPAR GIRONA 78 ZAMARAT 56

SPAR GIRONA:Vasic (7), Araújo (16), Gray (14), Soler (5), Reisingerová (8) –cinc inicial–; Elonu (10), Palau (10), Labuckiene (4) i Oma (4). 4 triples (2 Palau, 1 Vasic i Soler).QUESOS EL PASTOR:Salas (7), Montoliu (5), Wolf (13), Lizarazu (17), Okonkwo (11) –cinc inicial–; Policari (3) i Faussurier. 6 triples (3 Okonkwo,2 Lizarazu i 1 Salas).PARCIALS:17-7, 25-13 (42-20), 19-17 (61-37) i 17-19 (78-56).

“No és només guanyar o perdre els partits, sinó que el dia que pugui ser valgui la pena venir a veure’ns. I que qui ens segueixi en vídeo, que no tingui ganes de veure la sèrie o el capítol que s’ha deixat i mirar només el resultat després”, és la reflexió d’Alfred Julbe ahir al migdia, després de l’únic entrenament –tir i vídeo–, de l’Spar Girona un cop acabada la primera bombolla de l’Eurolliga. Una idea del tot vàlida en la primera meitat del partit contra el Zamarat, cuer i que amb tot resolt a la mitja part va trobar més motivació per acabar empatant el parcial de la segona meitat (36-36).

L’Uni, amb Ferrari afegint-se a la baixa d’Eldebrink, va fer un 12-0 (Oma, 21-7) entre el final del primer quart i l’inici del segon i un 13-0 (36-11, Reisingerová) abans d’anar al vestidor (42-20).

“Ser capaces d’anar a prop de màxims i, que ha de passar sempre, que no ens superin en intensitat” és la idea força del tècnic des del dia que era presentat, el 2 de novembre. Un concepte que es va esfumar en el tercer i sobretot en l’últim quart. Té el seu context i, alhora, la seva explicació. Però amb una lliga en què els tres primers semblen destinats a jugar una mena de lligueta particular –com una bombolla, però amb els duels més separats en l’espai i el temps– no es pot deixar cap triomf pel camí, amb un -10 contra el València i la visita dissabte a l’Avenida (71-69 en la pròrroga contra les taronges abans de l’Eurolliga).

Analògic

El partit ja va estar força estona aturat en el primer quart, poc després que Alfred Julbe canviés quatre peces de cop a 4:20 per acabar i Vasic –aparentment recuperada de les dramàtiques mostres de dolor amb què jugava divendres contra l’Schio– fos la que es quedava del cinc inicial fins a 1:38, quan era Araújo qui la substituïa.

Una nova aturada a 8:40 per acabar el segon quart va significar el retorn a l’era analògica. L’auxiliar de taula, cansat dels problemes amb la tauleta –ja no hi ha ni fitxes ni actes, tot es fa de manera digital– va agafar l’acta i el paper de calc per reprendre el partit, sense estadística. Clavada amb 19-7 i 1/7 triples a l’Uni (el 3-2 de Vasic) per 1/1 del Zamarat (3-5 Lizarazu).

Elonu als 22 segons i després de recuperació, amb rectificat a l’entrada, ampliava el parcial de 8-0 amb què s’havia acabat el primer quart (Araújo a la línia de fons) i Oma amb el seu quart punt contra el rival amb qui es va lesionar de gravetat la vigília de Reis el deixava en la dotzena. Les castellanes no veien l’anella i Gray amb addicional, Araújo fàcil amb la dreta i l’esquerra, Soler i Reisingerová lligaven el 13-0 i, després de cistella de Wolf, la txeca i la gallega situaven la màxima de 27(40-13).

El 2-7 amb triple d’Okonkwo abans de la mitja part deixava les coses al seu lloc (42-20) i, després, dos triples de Laia Palau jugant de dos (47-23 i 54-27) animaven l’inici d’un passatemps en què el segon de la nigeriana feia pujar el 56-33. El tercer, ja en l’últim minut (76-52), donava esperances a les visitants de guanyar el parcial en la segona meitat. Després que la capitana de la seva selecció, Elonu, fes el 78-52, l’alera pivot nascuda a Califòrnia encara va fer, sense oposició i amb safata sota el cèrcol, l’empat a 36 (78-56).

Hem estat malament en el tir de tres, que és el que molts cops complementa un partit en què hem estat bé al darrere
Hem fet minuts amb tres altes, però del que es tracta és de no queixar-nos i afrontar les situacions que tens