Eurolliga

El Barça ensopega amb l’Olympiacòs (88-96)

Bàsquet. L’equip blaugrana sempre ha anat a remolc del conjunt grec i perd la possibilitat de liderar l’Eurolliga en solitari

El Barça ha encaixat la tercera derrota de l’Eurolliga contra l’Olympiacòs (88-96) en el partit pendent de la novena jornada i ha perdut la possibilitat de liderar la classificació en solitari, que continua compartint amb el CSKA de Moscou. El conjunt grec ha portat la iniciativa des del primer quart i tot i que l’equip blaugrana ha reaccionat i ha arribat a empatar en els últims minuts (77-77) no ha pogut concretar la remuntada davant la millor versió de l’Olympiacòs.

La posada en escena del conjunt hel·lè ha estat espectacular (0-12). L’equip blaugrana, tou en defensa i ofuscat en atac, ha necessitat més de 4 minuts per veure cistella, amb un triple de Mirotic. Però l’Olympiacòs continuava imparable des de la línia de 6,75 m, signant un cinc de cinc, i ampliava la renda fins als 15 punts (6-21). Jasikevicius ha mogut la banqueta. Amb Hanga, Bolmaro i Davies en pista hi han posat més intensitat en defensa i si més no han pogut segellar el primer quart per sota dels 10 punts de desavantatge (17-26). Hanga ha continuat en la direcció i Kuric, letal en els triples, han impulsat la remuntada del Barça en l’intercanvi de cops. Una cistella de Sergi Martínez ha situat els blaugrana a només dos punts (38-40), però l’Olympiacòs ha parat el cop i amb un Mckissic imparable en les transicions ha pogut mantenir una mínima renda abans del descans (47-51).

Després de la represa s’ha repetit el guió inicial. L’Olympiacòs, sòlid en defensa, marcava el ritme davant un Barça encallat en atac. Un parcial de 3-12 tornava a situar els grecs amb una renda considerable (50-63). L’equip blaugrana ha fet un pas endavant, però el conjunt grec es mantenia ferm i ha pogut afrontar l’últim quart amb un avantatge de 9 punts (63-72). El Barça ha prosseguit amb la remuntada i amb l’empenta de Bolmaro i el talent de Mirotic ha pogut igualar el resultat (77-77) encara amb 4:52 de joc. Però la resposta de l’Olympiacòs, amb Martin i Harrison com a protagonistes, ha estat immediata i amb un parcial de 0-5 ha tornat a prendre el lideratge. L’equip de Barzokas no s’ha descompost i ha sabut respondre a les envestides del Barça i emportar-se el triomf del Palau Blaugran amb tot mereixement.