Lliga femenina

Encreuament de camins

Lliga Femenina. L’Spar de Julbe, sense Frida Eldebrink, es posa a prova a la pista de l’Avenida, un equip invicte en totes les competicions aquesta temporada amb Íñiguez

L’Spar Girona d’Alfred Julbe afronta aquesta tarda (19 h, Teledeporte) un seriós test de fortalesa al Würzburg contra l’Avenida més sòlid de les últimes temporades. A Salamanca finalment han trobat en la figura de Roberto Íñiguez l’entrenador que necessitaven per un pressupost tan folgat i reben les gironines amb un balanç de 14-0 a la lliga, al qual s’han d’afegir dues victòries a l’Eurolliga i les dues de la supercopa, la primera contra l’Uni. La millora de l’Avenida no només s’explica pel relleu a la banqueta, sinó també per l’impacte de l’arribada d’una gran estrella de la WNBA, Katie Samuelson (14,5 punts i 4,8 rebots), que ha necessitat poc temps per aconseguir el lideratge de l’equip.

El joc exterior de l’equip castellà és, de fet, exuberant i l’Spar patirà, sobretot per l’absència de Frida Eldebrink, lesionada a l’Eurolliga i que no arribarà a temps, tot i que s’ha entrenat amb les seves companyes. El risc de recaiguda és massa gran. A banda de Katie Samuelson, Íñiguez disposa de les internacionals Domínguez i Cazorla en la direcció, la nord-americana Hayes –MVP de la copa contra l’Uni– i les especialistes en el tir Leo Rodríguez i Karlie Samuelson, la germana gran de Katie. Andrea Vilaró també entra en una rotació d’una qualitat extraordinària. En el joc interior, amb la baixa de Gajic, l’equip pateix més, però Nikolina Milic (10,9 punts i 4,5 rebots) no està decebent en el seu primer curs en un equip gran i la jove holandesa Eva Hof (8,6 punts i 4,6 rebots) progressa adequadament.

Les possibilitats de l’Uni són combinar certa superioritat sota el cèrcol –Reisingerová, Labuckiene, Elonu i Araújo– amb l’encert que puguin tenir des de fora sobretot Vasic –que haurà de jugar molts minuts–, Palau i Gray, que no són especialistes en el tir i hauran de buscar el seu propi espai per anotar.

Sense excuses

Julbe no vol que la baixa d’Eldebrink o el fet que Ferrari tot just reaparegui serveixi com a discurs previ a la “construcció d’una excusa”. “La nostra realitat és afrontar el partit al cent per cent amb les jugadores que tenim i qualsevol situació en què ens pressionin amb la pilota l’haurem de superar amb rotacions com les que vam fer contra l’Schio o el Iekaterinburg, partits en què penso que vam competir molt bé”, afirma.

L’entrenador admet que l’Avenida és l’equip del qual ha vist més vídeos des que va signar el contracte amb l’Uni: “M’he fixat en els seus conceptes defensius, el seu nivell físic i sobretot la tensió que proposen en els partits i el seu nivell de duresa.” Respecte a les jugadores rivals, no entra a valorar-ne cap individualment: “Només falta que me’n salti una perquè sigui precisament aquesta la que ens faci 24 punts.”

Lliga de tres

Julbe no amaga la importància del partit en termes de classificació i de com pot quedar definit un futur play-off: “Sabent que has perdut contra el València a casa, aquest partit adquireix més rellevància, tant si el guanyes com si el perds, però també en termes d’average.”

L’Spar va tancar el curs passat a Salamanca en la final de copa (76-58 el 8 de març) abans del confinament total i l’aturada de les competicions. Abans, a la lliga, l’equip havia excel·lit amb un 55-68 en un recital de Mendy (27 punts i 7/11 triples).

LA PRÈVIA

Contra l’Schio i el Iekaterinburg vam competir molt bé i ho haurem de tornar a fer
Alfred Julbe
entrenador de l’spar girona
Patrocini

Permís per a uns sis-cents aficionats

A diferència de l’Uni, l’Avenida pot tenir seguidors a les grades del seu pavelló ja que les normes de la comunitat de Castella i Lleó no són tan restrictives com les que hi ha a Catalunya. En el partit d’avui uns cinc-cents seguidors podran animar les jugadores d’Íñiguez. Julbe ho veu bé: “El que vull és que entri públic a tot arreu a veure bàsquet; no entro en el tema sanitari.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)